Vil redusere månedskortprisen

Foto: Liv Kristin Aarberg

Regjeringen gir Oslo kommune 280 millioner ekstra kroner i belønningsmidler for kollektivreisende. Gruppeleder Hallstein Bjercke vil bruke disse midlene til å senke månedskortprisen med 50 kroner.

Til neste år blir det dyrere å kjøre bil i Oslo. Venstres bystyregruppe mener at dette bør bety at det må bli billigere å velge buss, trikk og bane:

– Når det blir dyrere å kjøre bil, så må det bli billigere for folk å velge alternativer til bil, som kollketivtrafikken er, sa Hallstein Bjercke til Østlandssendingen.

Under 600 kroner

Selv om Bjercke foreslår en reduksjon på 50 kroner nå, så er han klar på at månedskortet skal koste under 600 kroner om Venstre kommer tilbake i posisjon i Oslo:

– Programkomiteen har foreslått at månedskortprisen skal senkes til under 600 kroner. Det blir en svært viktig sak for Oslo Venstre i valgkampen.

Vil gjenta tidligere suksess

I 2007 senket Venstre månedskortprisen fra 720 til 550 kroner. Det økte salget med 60%.

– Venstre har alltid vært garantisten for bedre og billigere kollektivtransport i Oslo. Vi har senket prisen før, og nå er vi klare for å gjøre det igjen. Det skal lønne seg å ta grønne valg, mener Bjercke.

Uten Venstres gjennomslag hadde prisen på et månedskort vært på rundt 1200 kroner i dag.