Høye ambisjoner for byen vår

Foto: Baard Salvesen

Oslo Venstre spisser profilen for valgkampen – vil ha månedskort til 590 kr. og kjempe for valgfrihet i skolen.

– Oslo Venstre har høye ambisjoner for byen vår, og vi vil ha innbyggerne med oss på laget for å gjøre Oslo til en enda bedre by å bo og vokse opp i, sier førstekandidat Hallstein Bjercke.

Bjercke er i dag gruppeleder for Venstre i bystyret, og tidligere kultur- og næringsbyråd i Oslo. Han vil kjempe for å videreføre og utvikle det som har gjort Oslo-skolen til landets beste:

– Venstre har gjennom årene vært en av de viktigste arkitektene for suksessen i Oslo-skolen. Heldigvis har ikke byrådet gjennomført de store endringene i skolen som skolebyrådens parti lovet i forrige valgkamp, men det kan være i ferd med å endre seg. Muligheten til å velge selv hvilken skole du vil gå på, kan stå for fall om ikke vi får et nytt flertall til høsten. Det handler om valgfrihet for både elever, lærere og skoleledelse, og det handler om å se hver eneste elev og tilpasse undervisningen til at alle de forskjellige behovene som elever har, sier Bjercke.

Vil senke kollektivprisene

Andrekandidat Marit Vea er klar på at Venstres viktigste valgkampsak blir lavere kollektivprisene:

– Den viktigste saken for Venstre blir å gjøre kollektivtilbudet billigere og bedre, slik at det alltid skal være enklest å velge miljøvennlig. Vi skal sette ned månedskortprisen til 590 kr., og bygge ut både trikk, buss og t-banen slik at det møter fremtidens behov. Venstre fikk i 2007 gjennomslag for å sette månedskortprisen ned med mer enn 200 kr. Siden den gang har prisen gått sakte men sikkert opp igjen, og nå mener Venstre det er på tide med en ny, kraftig reduksjon, sier Vea.

Innbyggerstyrt byutvikling

Hallstein Bjercke mener at dagens byråd har en for instrumentell tilnærming til politikken, og at beslutninger treffes bak lukkede dører, og legges frem uten muligheter for debatt og at folk kan komme med sine innspill:

– Det gjelder særlig innen byutviklingen, der vi har gått fra en innbyggerstyrt til en utbyggerstyrt utvikling. For venstresiden er det viktigste å fylle opp regnearkene med et størst mulig antall nyregulerte boliger, men for Venstre er det viktigste å skape gode byområder der folk trives og kan være stolte av nærmiljøet sitt. Vi skal åpne opp prosessene på rådhuset, slik at folk får komme til orde om saker som er viktige for dem, sier Bjercke.

– Oslo er en fantastisk by som folk virkelig er glade i. Hver dag gjør Oslofolk en stor innsats for nærmiljøet sitt, de jobber frivillig for de av oss som trenger litt ekstra hjelp i hverdagen, og tar ansvar for miljøet vårt ved å kildesortere, sykle og reise kollektiv. Det vil Venstre belønne dem for, og jeg gleder meg til å ta fatt på den store jobben frem mot høstens valg, avslutter Bjercke.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 5 år siden.**