Studentene fortjener også helsesykepleier

Helsesykepleier
Venstre vil ha sykepleierløft i statsbudsjettet, Foto: RawPixel

Det er en kjent sak at helsesykepleiere på videregående både er for få, og for lite tilgjengelige. Men om du er elev på en videregående skole har du i det minste en helsesykepleier å gå til av og til. Det samme kan ikke sies for oss studenter, og det er helt bak mål.

Heller helsesykepleier enn studentprest

Universitetet i Sørøst-Norge campus Drammen er heller ikke noe unntak. Ingen helsesykepleier i sikte. Det vi derimot har, som universitetet har valgt å bruke ressurser på, er en studentprest. Presten er helt sikkert flink, men det er begrensa hvor mye hjelp du får av Gud og Jesus når du er depressiv eller trenger prevensjonsmiddel. Studentene fortjener å kunne få hjelp hos lett tilgjengelige fagfolk, heller enn prester.

Bedre tilbud gir bedre helse

Vi vet at mange studenter ikke melder flytting, ei heller bytter fastlege når de flytter for å studere. Da kan det være nyttig med et slikt lavterskeltilbud å gå til i en travel studiehverdag. Stresset og de hverdagslige utfordringene man opplever på videregående blir ikke på magisk vis borte når man flytter hjemmefra, snarere tvert imot. Vi vet også at mange studenter sliter med å få pengene til å strekke til, og mange må ta seg deltidsjobber samtidig som de studerer fulltid. Å gi 150 % dag inn og dag ut kan forte knekke de fleste studenter, så jeg mener de helt klart fortjener et helsetilbud som er gratis og tilrettelagt for dem.

Ensomhet, stress og angst preger mange studenter hverdag. Ved å sette inn helsesykepleiere kan vi gjøre tilværelsen litt bedre for de studentene som trenger det.


Først publisert 14.2.19 i Drammens Tidende

Av Maud Sørum Vestnes, 3. kandidat til lokalvalget 2019

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 5 år siden.**