På topp i Vestfold

Kari-Lise Rørvik, Foto: Håvard Wannebo

Larvik Venstres er det lokallaget i Vestfold som har økt mest det siste året. Lokallaget har økt med 31%. —Det er klart vi er stolte, sier lokallagsleder Kari-Lise Rørvik.

Larvik Venstre har alltid vært et synlig parti lokalt, og med vekstraten står nå et svært entusiastisk lokallag klart til å fortsette inn mot lokalvalget høsten 2019.

—Vi blir flere og flere

Lokallagsleder og vararepresentant til Stortinget, Kari-Lise Rørvik, sier at Venstres mantra «Folk først» i høyeste grad gjelder i Larvik, for nå strømmer stadig flere til – med ønske om å bruke fritiden sin til politikk:
—Vi har både fått med ungdommer helt ned til 15 år og pensjonister. Vi har to yngre damer på listetopp og et svært motivert lag, sier hun.

Spiller hverandre gode
En av suksessfaktorene og årsaken til medlemsveksen mener hun kan tilskrives en sunn og åpen debattarena, og at de erfarne politikerne er åpne for dialog med de uerfarne:
—Venstre skal være et parti for alle, og ingen av oss vet best. Noen er brennende engasjert for mer ressurser til skole, noen ønsker flere arbeidsplasser ut i lokalsentrene, noen ønsker at alle skal inkluderes i samfunn og arbeidsliv, noen vil kjempe for en renere strand og sikre innbyggere et bedre miljø. De fleste ønsker å være med og påvirke, og ta tak i ulike utfordringer i Larvik-samfunnet. Og vi blir flere og flere. Når vi legger sammen og løfter frem kunnskapen til politikerne våre, så spiller vi hverandre gode – og dette blir lagt merke til utad, sier Rørvik.

15,9% valgoppslutning
Lokallagslederen trekker óg frem tidligere Lardal Venstres inkorporering i Larvik Venstre som følge av kommunesammenslåingen i 2018.

—Da jeg overtok som lokallagsleder fokuserte jeg på å bygge laget. Da Lardal og Larvik Venstre ble slått sammen i 2018 fikk vi to viktige ressurser gjennom Magdalena Lindtvedt og Terry Gabo. Lardal Venstre hadde de hele 15,9% valgoppslutning ved forrige kommunevalg, og nå har vi fått denne gløden og entusiasmen med på laget. Larvik Venstre er nå større og sterkere enn på lenge, og jeg opplever at vi er et lag som vil noe, avslutter Rørvik.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 5 år siden.**