Lier Venstres liste til valget i 2019

Lier Venstres toppkandidater i 2019: Fra venstre Lise Hafskjold Kivle, Caroline Thorbeck, Tove Hofstad og Tor K. Haugen, Foto: Lier Venstre

Torsdag 28. mars ble Lier Venstres nominasjonsmøte avholdt i formannskapssalen på Glitra i Lierbyen. Nominasjonskomiteens innstilling ble vedtatt ved akklamasjon etter at alle kandidater som var til stede fikk presentere seg selv. De fire første kandidatene på lista er Tove Hofstad, Tor K. Haugen, Lise Hafskjold Kivle og Caroline Thorbeck.

Nominasjonskomiteens leder, Geir Cato Kristiansen, som selv sitter i kommunestyret i dag, er svært fornøyd med lista som inneholder 21 flotte kandidater. – Det er nesten så jeg angrer litt for at jeg tar en pause fra lokalpolitikken, for det er mye spennende politikk som ligger på bordet til de som havner i kommunestyret fra høsten av, sier han. Nominasjonskomiteen hadde en liten utfordring tidligere i vinter da en av toppkandidatene trakk seg på grunn av ny jobbsituasjon, men det er slike ting som skjer.

– Lokalpolitikk kan av og til være vanskelig å kombinere med en krevende jobb eller en tilværelse med små barn i familien, sier Kristiansen, som selv har tre små gutter som tar mye av tiden han har på kveldstid. Derfor er jeg utrolig glad og stolt over at Lier Venstre har fire topp motiverte kandidater som er klare for å gjøre en innsats for bygda vår!

 

Lier Venstre er klare for valgkamp i 2019

 

Tove Hofstad topper listen i 2019 og er Lier Venstres ordførerkandidat. Hun sier selv at hun har mye ugjort i lierpolitikken og trekker fram Liers trafikkutfordringer som én av de store sakene som må løses. – Ambisjonene om å holde på de grønne områdene i bygda og samtidig sørge for at liungene kommer seg smidig til og fra jobb, skole og fritidsaktiviteter holder ikke mål. Det må bli enklere å velge miljøvennlig, det må bli mer attraktivt å sykle og enklere å ta bussen. Biltrafikken skal ned og det vil jeg gjerne bidra til, sier hun. Tove trives med å lede gruppa og gleder seg til å jobbe sammen med de andre kandidatene på lista. – Mine to sønner er voksne, jeg har tid til å engasjere meg og jeg gleder meg til en valgkamp med dette sterke laget, avslutter hun entusiastisk.

 

Tor Kristen Haugen står på andreplass på lista og gjør et come back i 2019. – Har man først vært i politikken, er det vanskelig å legge av seg engasjementet, sier han med et lurt smil. Jeg ønsker å bidra til at Lier blir et enda bedre sted å bo i, finne gode løsninger for skole, miljø og lokale arbeidsplasser. Jeg er grunnleggende liberal og mener at alle skal ha mulighet til å bruke sine evner til beste for seg selv og samfunnet, avslutter Tor, som satt i kommunestyret for Lier Venstre i perioden 2011-2015.

 

Lise Hafskjold Kivle står på tredjeplass og er helt ny i Venstre og lierpolitikken. – Etter å ha fulgt med på debattene i kommunestyret i Lier via Nett-TV, fant jeg ut at jeg syntes det var Venstre som hadde de mest reflekterte innleggene og de jeg var mest enig med, sier Lise som opprinnelig kommer fra Drammen, men har bosatt seg på Nordal i Lier. – Det blir spennende og interessant å sette seg inn i aktuelle saker i kommunen min. Jeg ser at det er behov for yngre krefter i politikken og jeg kan bidra med småbarnsfamiliens perspektiv, sier Lise som har barn som går på Nordal skole. Det er mye politikk knyttet til hverdagen og vi trenger løsninger som er tilpasset den enkelte og sikrer gode tjenester for alle. Jeg vil at barn som vokser opp i Lier skal tenke tilbake på skoletiden som en verdifull del av livet, et sted der de har følt mestring og fått venner, sier Lise som gleder seg til å sette seg inn i skolepolitikken.

 

Caroline Thorbeck innehar fjerdeplassen på lista og har i perioden 2016-2019 sittet som nestleder i Rådet for personer med nedsatt funksjonsevne i Lier. – Jeg vil at alle skal ha det godt i Lier, men jeg har alltid hatt et spesielt engasjement for de som har litt ekstra utfordringer, sier Caroline. Det er vår oppgave å bidra til at personer med assistansebehov skal kunne skaffe seg utdanning, være i jobb, stifte familie, delta i fritidsaktiviteter og i lokalsamfunnet som befolkningen forøvrig. Politikk som retter seg mot disse menneskene kan være et likestillingsverktøy som gir makt over eget liv og bryter ned samfunnsskapte barrierer. Og det er ikke noe som er viktigere enn det, avslutter hun.

 

Lier Venstres liste ser slik ut og de fire øverste plassene er kummulert:

 

1. Tove Hofstad, Høvik (1969)

2. Tor Kristen Haugen, Tranby (1968)

3. Lise Hafskjold Kivle, Nordal (1981)

4. Caroline Thorbeck, Høvik (1983)

5. Geir Cato Kristiansen, Høvik (1978)

6. Maria Kristine Løkstad Grande, Tranby (1985)

7. Morten Thornquist, Sjåstad (1991)

8. Øyvind Leirset, Høvik (1969)

9. Christian Solum Hermansen, Tranby (1976)

10. Gunn Kristin Finnby, Høvik (1961)

11. Nina E. Johnsen, Sylling (1964)

12. Ricardo Cayo Leiva, Tranby (1965)

13. Mathilde Idsøe Holst, Sylling (1996)

14. Vigdis Grande Knudsen, Tranby (1962)

15. Frode Olsen, Lierskogen (1975)

16. Heidi Haugerud, Lierstranda (1986)

17. Ida Steen Eriksen, Tranby (1982)

18. Juel Victor Løkstad Grande, Tranby (1987)

19. Sara Hofstad Liholt, Kjellstad (1989)

20. Olav Breivik, Sjåstad (1962)

21. Marianne Berg, Hegg (1971)