Saken om utviklingen av havna og Sjøfronten. Vår ordførerkandidat har en kronikk i avisa idag

Karin Virik , Privat

TAR JEG FEIL THOMAS BECK?

 

I avisa 2.5. påstår Thomas Beck – Carlsen Eiendom AS at undertegnede tar feil når det gjelder tolkningen av punkt 10 i festekontrakten med Sandefjord Kommune. Nemlig muligheten til å si opp festekontrakten fordi H. Carlsen AS har flyttet sin virksomhet.

Han skriver følgende: «Vi mistenker at Virik tror at det fortsatt skal drives byggevarehandel på tomten og at det er grunnen til at festeavtalen kan heves» Videre skriver han: «Dette medfører ikke riktighet, og er ikke forutsatt verken i den opprinnelige avtalen fra 1962 eller tilleggsavtalen fra 1991»

Beck’s påstand fremstår for meg som underlig. Avtalen fra 1991 er basert på flere møter med administrasjonen, og det foreligger mye dokumentasjon rundt forståelsen av festekontrakten i årene etter 1991. Siden hukommelsen muligens har sviktet hos Beck ser det ut til at det er nødvendig med noen påminnelser:

I brev fra Sandefjord Kommune (SK) av 22.04.2008 – FREMTIDIG BRUK AV EIENDOMMEN – fra Asbjørn Dag Hansen (den gang ass.rådmann) fremkommer følgende når det gjelder tolkning av pkt. 10 i festeavtalen.

«Festeavtalen ble inngått med den klare forutsetning at daværende byggvarevirksomhet skulle gis mulighet til å fortsette sin virksomhet på eiendommen (Trelastfirmaet H. Carlsen) Siden eiendommen nå ikke benyttes til byggvarevirksomhet, har kommunen etter festeavtalens §10 rett til å heve festeavtalen.»

Dette ble videre presisert av formannskapet i sak 158/08 og i sak 88/13.

Jeg har sett gjennom korrespondanse og dokumentasjon i denne saken og har imidlertid ikke funnet noe som tyder på at denne forståelsen er imøtegått av Thomas Beck og H.Carlsen Eiendom.?

Thomas Beck skriver for øvrig: «at det er forstemmende at en folkevalgt politiker er så lemfeldig med en formelt, juridisk bindende avtale mellom kommunen og en lokal borger/selskap»

Usikker på Beck legger i lemfeldig her. Det er to ulike definisjoner i ordboka: «skånsom, forsiktig» eller «slurvete, vilkårlig, slapp, overflatisk».

«Jeg kan forsikre Thomas Beck om at jeg i min rolle som folkevalgt søker å utføre balanserte og grundige vurderinger i forkant av viktige beslutninger for kommunen vår.»

Når det gjelder saken om Carlsenkvartalet spesielt – og utvikling av havna og sjøfronten generelt er dette så viktig for byens innbyggere at den fortjener grundig behandling.

Og med den avtalen som formannskapet nå har inngått – vil en heving av festeavtalen etter pkt. 10 først bli aktuelt dersom kommunen og H.Carlsen Eiendom ikke har blitt enige om forutsetningene for en utbygging innen avtalens utløp 1. juli 2020.

Frem til dette tidspunkt vil Venstre arbeide aktivt for å finne løsninger for bruk av eiendommen i Carlsenkvartalet som alle byens innbyggere er best tjent med.