Ønsker jeg meg en kommunal innflytterfest?

Ingrid Strümke , Foto: Larvik Venstre

Ingrid Strümke gjør seg noen tanker om det å være innflytter og integrering i Larvik kommune.

I går 18. juli 2019 leste jeg artikkelen i ØP der Lene Westgaard-Halle kritiserer Larvik kommune for ikke lenger å holde en fest til ære for innflyttere.

Umiddelbart tenkte jeg tilbake til 2012 da jeg nettopp hadde flyttet til Kvelde. Hadde jeg ønsket meg en kommunal innflytterfest da? Nei, jeg tror ikke det. En slik arrangert tilstelning varer i noen timer og har ingen innvirkning på holdningen mine nye medborgere møter meg med. Men det er faktisk disse som skaper integrering, menneskene jeg treffer på i det daglige. Det er deres bidrag og hvordan de møter meg som bestemmer om jeg føler meg velkommen eller ikke.

Jeg har flyttet en del rundt omkring i verden og kan derfor sammenligne forskjellige steder og hvordan man blir tatt i mot – eller ikke. På bakgrunn av denne erfaringen sier jeg helt ærlig og overbevist at befolkningen i Larvik er noe for seg selv når det kommer til å være åpen og inkluderende.

Her kunne jeg kommet med mange små eksempler på episoder jeg opplevde når jeg spurte etter en butikk, ble hjulpet da jeg hadde problemer med bilen, naboer som stikker innom eller tilbyr hjelp. Klubber som inkluderer selv om man tropper opp som enslig og helt ny i kommunen eller også den politiske arenaen, ikke kun partiet mitt, Larvik Venstre.

Så jeg syns at befolkningen bidrar godt i de forskjellige sammenheng og på mange måter til at man kan skli inn og bli en del av samfunnet.

Det er sikkert en del ting som kan kritiseres i Larvik kommune. Og disse må det tas tak i. Men når noe er flott, så mener jeg at man godt kan være fornøyd og bare glede seg over det som er bra.

Som et lite ledd i rekken av små dråper som støtter denne ånden i Larvik, vil jeg nevne noe Larvik By i samarbeid med kommunen har initiert. I uke 35 blir Larvik landets tredje Skravlekommune med den trivelige grønne koppen. Et kjempeflott tiltak mot ensomhet, for fellesskap og integrering, mener jeg. Det retter seg nemlig mot enkeltmennesket og virker derfor etter min mening mer bærekraftig enn et engangstiltak som en fest gjerne vil være.

Jeg håper at akkurat du stopper og slår av en prat når jeg sitter på en av kaféene med Skravlekoppen i hånden!

Ingrid Strümke
4. listekandidat for Larvik Venstre