Sendte brev til Helseministeren

Ordførerkandidat Hanne Nora Nilssen, Alstahaug Venstre, Lilleba Nilssen

Venstres ordførerkandidat, Hanne Nora Nilssen, har sendt brev til Helseminister Bent Høie. Nilssen har over en tid forsøkt å få innsyn i dokumenter knyttet opp til Helgelandssykehusets prosess i forbindelse med ny sykehusstruktur.

Den 10.august sendte Hanne Nora Nilssen brev til Helseministeren etter at nok et innsynskrav ikke var blitt behandlet. Det var den 11.juli at Nilssen ønsket å få innsyn i journalførte dokumenter i tilknytning til utarbeidelsen av den alternativskillende økonomiske analysen. Kravet ble ikke behandlet, så Nilssen klaget og fikk da beskjed fra Helgelandssykehuset om at det ville ta noe tid føre kravet ble behandlet pga. ferieavvikling.

Det skal ikke være slik at alt stopper opp under ferieavvikling. Jeg har funnet ut at Helgelandssykehuset har rundt 80 administrativt ansatte. Tenke seg til at ingen av disse er i stand til å generere en fullstendig journalrapport fra sykehusets sak- og arkivsystem. En handling som sykehuset selv sier kun tar få sekunder å utføre. Dette er virkelig bekymringsverdig, så da bestemte jeg meg for å sende brev til selveste statsråden. Jeg har også god kontakt med Venstre sentralt så vår stortingsrepresentant Carl-Erik Grimstad fikk kopi av brevet, sier Hanne Nora Nilssen.

I brevet velger Nilssen også å stille spørsmål vedrørende pasientsikkerheten. Hun stiller følgende spørsmål, sitat: “Når Helgelandssykehuset ikke er i stand til å generere disse rapportene til undertegnede i løpet av flere måneder, vil sykehuset være i stand til å fremskaffe all nødvendig pasientinformasjon fra arkivene tids nok til å berge livet til akuttpasienter som kommer inn og er alvorlig syke og trenger behandling raskt? Jeg er bekymret for at det foreligger større systemsvikt“, sitat slutt.

Les brevet til Helseministeren her:
Brev til Helseministeren