Norges beste oppvekstkommune

Foto: Petter N. Toldnæs

Vårt løfte er å gjøre alt vi kan for å skape Norges beste kommune å vokse opp i. Hele kommunen skal tilby gode og trygge oppvekstvilkår. Det betyr nok barnehageplasser med høy kvalitet, tiltak som styrker familien, utvikling av barnevernet og gode helsetilbud for barn og unge

Det viktigste for en god skole er gode lærere. Da får vi en skole som satser på kunnskap og gir like muligheter til alle barn. Ingen elever er like, og derfor trenger elever også ulike tilbud. Alterna- tiv opplæringsarena kan være en mulighet for de som har droppet ut, for å komme i gang med skole igjen. For skolen er det viktig å kunne rekruttere og beholde dyk- tige og engasjerte lærere.

Vi vil:
✔ Gi alle barn i Lillesand mellom 6 og 17 år fritidskort.
✔ Styrke SFO gjennom økt fag- kompetanse, gi ansatte mulighet til å ta fagbrev på jobb og sørge for likt aktivitetstilbud mellom skolene.
✔ Innføre fleksibel skolestart
✔ Innføre valgfag fra 5. klasse og fem valgfag fra 8. klasse. Vi vil arbeide for at ungdomssko- leelevene i Høvåg skal få velge mellom to fremmedspråk.
✔ Sikre at spesialundervisning utføres av spesialpedagog eller andre med relevant fagutdanning
✔ Rusforebyggende arbeid blant barn og unge styrkes ved å øke stillingsprosenten til ungdoms- kontaktene og ungdomskontakte- ne på fritidsklubbene.
✔ Innføre en temauke med fokus på psykisk helse og rusforebyg- ging som tema på ungdomstrin- net.
✔ Nulltoleranse mot vold og over- grep. Tilbud om gratis foreldre- forberedende kurs og styrking av kompetanse i barnehage og skole.