Grunde Almeland innstillt som ny leder

Foto: Liv Aarberg

Valgkomiteen i Oslo Venstre har i dag offentliggjort sin innstilling til nytt styre i Oslo Venstre. Stortingsrepresentant Grunde Almeland innstilles som ny leder, og får med seg Haakon Riekeles og Naomi I. Røkkum som nestledere.

– Jeg er takknemlig for valgkomiteens innstilling, og håper årsmøtet vil vise meg tillit som leder av Oslo Venstre. Byen vår trenger et sterkt liberalt og grønt parti som jobber for å ta vare på naturen og miljøet, for å gjøre kollektivtilbudet billigere og bedre og for å gi alle barn en god skolegang, uansett hvor de bor og hvilken bakgrunn de har. Jeg gleder meg til å jobbe mer med organisasjonen og alle medlemmene våre, både på Stortinget og i tett samarbeid med bystyregruppa og alle bydelslagene, sier Almeland.

Valgkomiteens innstilling er enstemmig, og skal behandles på Oslo Venstres årsmøte 7.-8. februar. Hele innstillingen kan leses her.

– Grunde Almeland har på Stortinget vist seg som en svært kunnskapsrik og solid politiker, som både kommuniserer tydelig og kan bygge allianser for å få gjennomslag for Venstres politikk. Han har lang erfaring med organisasjonsarbeid fra blant annet Unge Venstre, og vi har stor tro på at han sammen med resten av det nye styret vil løfte Oslo Venstre til nye høyder, sier valgkomitéleder Karl Arthur Giverholt.

Haakon Riekeles er bystyrerepresentant for Oslo Venstre, og foreslås gjenvalg som 1. nestleder. Naomi I. Røkkum er tidligere leder av Norges Venstrekvinnelag, og har sittet i styret i Oslo Venstre siden 2014.