Besøk hos e-sportgruppen til Nordstrand IF

Fredag 31. januar var Olav Persson Ranes, leder i Nordstrand Venstre, og Catrine Fladsrud Vold, Venstres representant i bydelsutvalget i Nordstrand, på besøk hos e-sportgruppen til Nordstrand idrettsforening for å lære mer om den nye aktiviteten i laget.

Gruppen er 12 gutter i alderen 8 til 14 år, som møtes 3 timer hver fredag kveld i Nordstrandshallen for å drive med e-sport sammen, eller “gaming” som det også kan kalles.

Konsentrasjonsnivået må være høyt hvis man skal kunne slå det andre laget.

Initiativet kom fra en mor som så at sønnen ikke ønsket å være med på organisert idrett, men var veldig glad i å game. Nordstrand IF startet derfor et pilotprosjekt med e-sport.

Treningen starter med en halvtimes fysisk aktivitet i idrettshallen, hvor man både får opp pulsen litt, men også har fokus på å bli kjent med hverandre og bygge lagånd.

Det fokuseres på øvelser hvor samspillet er viktig. Deltakerne var helt klare på at det var viktig med oppvarming før man satte seg til for å spille.

Etter halvtimen i hallen, har man en gjennomgang av hva man gjorde i hallen, og hvorfor de forskjellige øvelsene er viktige og ikke minst hvorfor man gjør dem.

De tre timene på fredag kveld der ungene har med sitt eget utstyr og foreldre er med som trenere, teknisk support og bærere. Etterhvert håper de å kunne ha litt utstyr til utlån slik at de også treffer andre som har lyst til å prøve seg, men som mangler utstyr. Målet er at ungdommen skal være klubbmedlemmer, få NIF-jakker og delta i turneringer som lag.

Representanter fra Nordstrand Venstre, Nordstrand IF og trenere i e-sportgruppen.

Foreløpig er det to spill som spilles, Overwatch og Rocket League og man deler opp i lag og spiller med og mot hverandre. Det er ildsjeler som deltar som trenere og support i tillegg til foreldrene. De vi snakket med, sa at de foretrakk å sitte sammen og spille og selv om de færreste kjente hverandre før de begynte, begynner de nå å bli kjent og bygger seg et nettverk utover sin egen omgangskrets.

Gaming og e-sport er kommet for å bli og vi som politikere må være åpne for barn og unge som ikke finner seg til rette i organisert idrett. Selv om e-sportsatsingen til NIF er “organisert”, så er gaming fortsatt “uorganisert” og ungdom trenger et sted å samles. Da får de drevet med sine individuelle ting sammen med andre. Det bygger ferdigheter for framtiden.

Nordstrand Venstre ønsker at det nye kulturhuset og ungdomshuset på Sæter skal ha rom for denne typen aktiviteter også. All ungdom bør ha tilgang til en fritidsaktivititet, enten det er idrett, musikk eller noe annet. Det ønsker vi å få til i vår bydel.