– Ber om å bli vernet mot seg selv

Oslo Venstres andre bystyrekandidat Marit Vea, Foto: Line Owren Fotografi

Marit Vea reagerer på byrådets forslag om statlig vern av Ekebergsletta. Byrådet ber her om at staten skal verne et område som de selv har vært aktive pådrivere for å bygge ned.

– De ønsker rett og slett å vernes mot seg selv, sier Venstres bystyrerepresentant Marit Vea.

Byrådet ga klarsignal til ny fotballstadion og masse kontorarbeidsplasser på Ekebergsletta i 2019. Det fikk de gjennomslag for, mot Venstres stemmer.

– Realiteten er at ingen byutviklingsbyråd i Oslos historie har bygd ned Ekebergsletta så mye som Hanna Markussen. At Byrådet, ved Marcussen, samtidig legger det frem som at det er staten som står i veien for vern av Ekebergsletta er ganske utrolig. Det Ekebergsletta trenger vern mot er Hanna Marcussen og det rødgrønne byrådets nedbyggingspolitikk, sier Vea.

Klar til å avslutte utbyggingsplaner

Vea mener byrådet ikke kan legge ansvaret på staten for at de selv har valgt å bygge ned Ekebergsletta. Hun sier Venstre er klare til å sikre flertall dersom det foreslås å stanse byggeplanene:

– Hvis MDG og byrådet virkelig mener alvor med å ta vare på Ekebergsletta, så er det bare å si fra. Vi skal gi dem flertall for å avslutte utbyggingsplanene når de vil, sier Vea.

Vil ha Parkagrense

Venstre gikk til valg på en Parkagrense etter modell av Markagrensen, nettopp for å unngå den typen gradvis nedbygging av grøntområder som byrådet har gjennomført.

– Dersom byrådet ønsker å ta vare på både Ekebregsletta og andre grøntområder i byen så kan de følge opp den ideen. Vi sikrer dem mer enn gjerne flertall for det også, avslutter Vea.