En spesiell skolestart

Guri Melby
– Med en utvidet rett til videregående opplæring må skolene ta mer ansvar for de elevene som ikke lykkes med å bestå fag på første forsøk, sier Guri Melby. , Foto: Liv Aarberg

Gratulerer med dagen til alle førsteklassinger som har sin første skoledag denne uka og til alle foreldre som spent følger poden skolen. Lykke til alle dere lærere som tar imot en ny gruppe barn som fortjener det beste skoletilbudet vi kan gi dem.

Mange har gledet seg lenge til denne dagen. Men jeg vet at det er en del som også kjenner på en uro på om det er trygt å sende barna sine til skolen, eller om det er trygt å jobbe der. Det er forståelig, men alle skal vite: vi gjør alt vi kan for at det skal være trygt.

Alt er derimot ikke normalt. Smittevernreglene gir noen begrensninger, men målet er at vi på nasjonalt hold skal holde skoler og barnehager åpne slik at ingen faller bakpå i opplæringen. Det skal veldig mye til før vi stenger helt ned igjen.

Vi må alle sammen gjøre det vi kan for å holde smittetallene nede. Den oppblomstringen av smitte vi har sett de siste ukene gjør at vi dessverre ikke kan lette på tiltak, men heller stramme inn igjen. Likevel synes jeg noen ekstra tiltak, mer fokus på å vaske hendene, holde én meter avstand og litt mindre festing er en liten pris å betale for at vi skal slippe å stenge skoler og barnehager igjen.

Hjemme hos mine foreldre fant jeg dette bildet av meg selv som førsteklassing på Gjølme skole. Jeg husker første skoledag som en god dag.

Jeg og en annen gutt i klassen skravla i alle fall så mye at jeg husker læreren måtte sette seg mellom oss. Vi hadde en gøy dag. Og jeg håper alle som nå starter på skolen vil føle det samme når de om noen år ser tilbake på bilder fra i dag.

Beste hilsen,
Guri Melby