– Et grovt, udemokratisk maktgrep

Foto: Line Owren / Line Owren Fotografi

Hallstein Bjercke reagerer kraftig på at byrådet ønsker å bruke 600 millioner kroner uten bystyrets innblanding.

– Vi reagerer kraftig når vi ser at byrådslederen bruker krisen byen står i til å frata bystyret budsjettansvaret. Det er et grovt, udemokratisk maktgrep av Raymond Johansen der han fratar bystyret makt over 600 millioner kroner, sier Venstres gruppeleder Hallstein Bjercke til Dagbladet.

Han frykter at pengene vil bli brukt på hjertesaker fremfor Covid19-tiltak:

– I de fire åra jeg satt i byråd hadde vi aldri et så stort handlingsrom som Raymond Johansen nå sitter og fordeler til seg selv. Jeg skulle likt å se regjeringen prøve seg på det samme – å flytte kontrollen over en stor andel av statsbudsjettet fra Stortinget til regjering. Da ville mange ropt høyt. Byrådet kan ikke bruke coronasituasjonen til å få mer makt. De har ikke flertall i bystyret, poengterer Bjercke.