Et skritt nærmere helårs sjøbad

Foto: Liv Aarberg

For to år siden fikk Hallstein Bjercke flertall i bystyret for et forslag om utendørs helårsbad i Oslo. Nå har Plan- og bygningsetaten lansert en mulighetsstudie som peker på en flytende løsning utenfor Sukkerbiten ved operaen i Bjørvika.

Forslaget er omtalt i onsdagens Aftenposten, og er inspirert av Helsinkis sjøbad, som åpnet i 2016 og var besøkt av 300 000 i fjor:

– Da vi stilte forslaget, var det inspirert av nettopp Helsinki. Det har dette vært en kjempesuksess, selv om det er kaldere om vinteren enn her, sier Oslo Venstres gruppeleder Hallstein Bjercke til Aftenposten.

I følge Aftenposten peke det særlig sjøbad utenfor Sukkerbiten, som en løsning som kan etableres raskt, hvis det er ønske om det. Bjercke synes forslaget er spennende, men vil ikke lande på sted enda:

– Det viktigste er å utvide mulighetene i fjordbyen enda mer og sørge for at flere kan ta i bruk sjøen, ikke minst vinterstid, sier Bjercke.