Guri Melby besøkte Færder

Statsrådsbesøk
Foto: Venstre

Kunnskapsminister Guri Melby besøkte Teie skole og Færder Videregående

Guri Melby besøkte første oktober Færder og Tønsberg. Dette var det første lokallagsbesøket hennes, etter at hun ble valgt til leder av Venstre.

Guri Melby lytter til elevene

Kunnskapsministeren besøkte først Teie skole og Færder Videregående. Her fikk hun se og høre hvordan Teie skole jobber med fagfornyelsen i praksis. Guri Melby var veldig interessert i å snakke med elevene. Hun brukte hele besøkstiden på skolen til å være sammen med elevene i de ulike trinnene, og skrøt av måten skolen tenker på tvers av fag, og hvordan de motiverer elevene ved å finne arbeidsmåter som er inspirerende.

Færder Venstre var representert av hovedutvalgsmedlem Joachim Bræk Poppe-Holmdahl og stortingsrepresentant Carl-Erik Grimstad.

Under besøket på Færder Videregående fikk kunnskapsministeren høre om hvordan skolen har redusert frafallet. På syv år har de snudd en negativ trend i fullføringsprosenten fra at den tidligere var på 67,5 %, til at den nå er 82%. Dette er noe som blir lagt merke til, og berømmes.

Etter skolebesøkene deltok Guri Melby på et brunsjmøte med Venstrefolk fra Vestfold og Telemark fylke, samt lokallagene i Færder og Tønsberg. Her fikk hun fikk presentert planer og utfordringer som det jobbes med her lokalt.

Lokallagene takket for besøket, og satte stor pris på at den nyvalgte lederen valgte å legge sitt første besøk som leder til våre kommuner.