Reagerer på områdeplanen for Skøyen – Ola Elvestuen vil gjøre Bestumkilen til naturperle

Stortingsrepresentant Ola Elvestuen plukker søppel i strandkanten
Foto: Mona Lindseth

Byrådets foreslåtte plan for Skøyen får Ola Elvestuen til å reagere. Han vil anlegge folkepark og gjøre Bestumkilen til paradis for fugler og insekter.

Elvestuen har lenge vært opptatt å ta vare på og restaurere naturen langs fjorden. Han ønsker å gi Hoffselven mer rom og re-etablere Bestumkilen som våtmarksområdet. Han mener byrådets områdeplan ikke griper mulighetene som finnes:

– Områdeprogrammet er oppsiktsvekkende dårlig. Planen har tre store feil – i tillegg har det ikke vært noen reell medvirkning, sier Elvestuen, som er Oslo Venstres andrekandidat ved stortingsvalget.

Til Avisa Oslo lister Elvestuen opp tre store feil i planen:

1. Det blir for høyt: Plan og bygningsetaten forslår bygg opp i 16 etasjer etter å ha blitt pålagt å gjøre det av byrådet.

2. Bruker ikke muligheten for å restaurere natur: Det vi har mistet mest av både i Norge og i Europa, er våtmarksområde Når dette området skal utvikles må vi bruke muligheten til å gi Hoffselvas utløp mer plass og reetablere deler av våtmarksområdet i et nytt parkområde.

3. River for mye: Det beste eksempelet på dette er allerede revet på Thune – der oppføring av et nytt bygg pågår nå. Det siste ble stemt igjennom med én stemmes overvekt i bystyret i fjor.

I tillegg har Elvestuen Sammen med Odd Einar Dørum tidligere tatt til ordet for at Folkepark må ha førsteprioritet, fremfor nedbygging av hele området.