Hvordan var valgkampen for Venstre i Kragerø?

Solfrid Rui Slettebakken

Venstre i Kragerø fikk 2,8%. Vi var nest best i gamle Telemark. (Porsgrunn fikk 2,9) Vi skulle ønsket oss at flere stemte på oss, men Telemark er et rødt fylke. AP og SP står sterkt.

Vi gleder oss av at Venstre sentralt kom over sperregrensa(4,6 ), til tross for regjeringsslitasje, men tror at Venstre gjorde en grønn og raus forskjell i regjeringen og at folk så dette. Venstre er og har vært et troverdig grønt parti, som har hatt klassisk natur- miljø-vern på agendaen siden 50-tallet. I tida vi lever i med klimatrusselen høyt på dagsorden, står Venstre fram som en garantist for det grønne skiftet. Rusreformen mener vi også Venstre har fått kred for.

På Kragerø vgs. fikk Venstre 11,3 %, likt med SP. Her tror vi på potensiale til Unge Venstre i Kragerø.

Kragerø hadde et vellykka arrangement med GURI-besøk 8.juli. Guri møtte Ungdomsrådet i Kragerø, samt en god del ungdommer fra møtested “Stasjonen”. Denne dagen var deres første “WAFFEL-DAY” og vi kjøpte vafler og drikke av ungdommene. I tillegg var de med oss ute på Jernbanetorget og stilte spørsmål til Guri. Zoe sang. Venstre vil bidra til at kulturskole-elever ut i lokalsamfunnet!

Venstre- seilbåten ankom Kragerø torsdag 5.august og låg ved bykaia til fredag 6.august.

Carl-Erik Grimstad, Ingrid Åmlid og Suzy Haugan fikk høre Petter Dahlgren med 3 flotte sanger/låter og deretter fikk de høre om Omstillingsprogrammet i Kragerø kommune v/leder Kari Rasmussen Theting. Næringsutvikler Geir Lia snakket om Grenland/Kragerø i næringssamarbeid. Månelandingen kan skje her!

Fredrik Johan Olsen Aanestad sang og spelte 4 sanger. Igjen kulturskole-elev som liker å spille på scener og torg! Svært vellykka! Sola skein og Venstre ballongen og Venstre-vogna lyste opp. Dessverre altfor få folk; også eventuelle Venstre sympatisører-medlemmer.

Stand: Kragerø Venstre har hatt 5 lørdager på stand på torget med KORONA-fri stand som blikkfang. Vi har delt ut ca 1500 brosjyrer i Kragerø. 2 ganger har vi delt ut i sentrum der vi synes å ha våre velgere. Denne gangen hadde vi ikke dørbank aksjoner pga av korona, men snakket med ulike folk særlig på stand og ved arrangementene.

SOME: Kragerø Venstre har vært på hele tiden, både på FB, Instagram og delvis Twitter.

Innlegg i lokalavisa om Rusreformen, Klimaplan og mer lokalt svar på høring til Kulturminneplan for Kragerø.