Norge kan ikke stå aleine i verden

Bjørn Flo Knudsen
Bjørn Flo Knudsen/ Privat

Det er lett å miste det store bildet i tider med oppgang og fred. Det at vårt naboland i øst, hardt og brutalt, invaderer en suveren nasjon burde være en tankevekker for de fleste.

Norge kan ikke stå aleine i verden.

Vi trenger NATO og tryggheten av å være alliert med likesinnede demokratiske anlagte land. Dette betyr ikke at vi ikke skal få lov til å være kritiske til operasjoner i NATOregi eller kritiske til atomvåpen. Det er en debatter NATO må tåle. Det går ikke på bekostning av det som er selve fundamentet artikkel 5, angriper du en angriper du alle.

Norge kan ikke stå aleine i verden.

Vi ser behovet for at Europa står sammen for å løse handel, sikkerhet, klima og utfordre autoritært tankesett. EU er slettes ikke perfekt, men nå sitter Norge på gangen mens EU utarbeider sanksjonene mot Russland. Norge burde ikke jobbe for å fjerne seg fra Europa, men knytte oss nærmere.

Norge kan ikke stå aleine i verden.

Det er helt legitimt og ha meninger om både NATO og EU. Begge disse organisasjonene har absolutt svakheter som er verdt en debatt. Da kan det være lett i tider med opptur og fred å glømme at disse er garantien for at vi kan bo i et liberalt demokrati med frie valg og ytringsfrihet. Håper partiene som ønsker oss ut av NATO og lenger vekk fra EU revurderer sine standpunkt.

For Norge kan ikke stå aleine i verden.

Bjørn Flo Knudsen

Gruppeleder Kongsberg Venstre