Asker Venstre hedrer Petter Normann Pettersen

Hvil i fred, Petter Normann Pettersen, Audun Aas

Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at æresmedlem i Hurum Venstre, Petter Normann Pettersen (født 12.05.1936), gikk bort på Hurum Bo- og Omsorgssenter i Filtvet søndag kveld 8. mai.

Litt om Petter (med tekst fra hans sønn Øyvind Olav Oppegård):

Petter var levende engasjert i partiet Venstre i hele sitt voksne liv. Han var nordlending, og kom til Hurum i 1975 som rektor ved Filtvet skole. På den tiden hadde ikke Venstre stilt valgliste i Hurum kommune på flere tiår. Petter fikk reorganisert Hurum Venstre, og fikk stilt liste ved kommunevalget i 1983. Fra da av vokste partiet, og ble representert i kommunestyret i Hurum fram til ny felles kommune med Asker.

Selv var han kommunestyrerepresentant i to perioder og leder i Hurum Venstre gjennom mange år. Som takk for livslang innsats, ble han utnevnt til æresmedlem i Hurum Venstre.

Han stod på stand for partiet i sin siste valgkamp i 2019, da for (nye) Asker Venstre. Da var han 83 år, og still going strong. Det imponerte stort.

Petter har vært svært engasjert, og en inspirasjon for mange. Med hans kontaktsøkende evner, og store nettverk, har han vært med å bygge lokaldemokratiet og partiet Hurum Venstre.

På valgkamp i 2019

Asker Venstre sendte en blomsterhilsen til bisettelsen som fant sted fredag 20. mai kl, 13, i Filtvet kirke. Flere fra Asker Venstre deltok for å hedre Petter, for det flotte mennesket han var.

 

Hvil i fred, Petter Normann Pettersen

Petter skrev i sin tid kort om seg selv på nettsiden til Hurum Venstre:

«Jeg er Petter Normann Pettersen og jeg er gift med Inger Johanne (pensjonert sykepleier). Vi bor i Filtvet. Jeg er lærer av utdanning, men er nå pensjonist. På fritiden er jeg ofte å finne i hagen, og hytta i Tjøme er flittig brukt. Synger i kor og er aktiv i flere lag og foreninger. Mye av fritiden har gått med til lokalpolitikken.

Jeg sitter i Styret for stiftelsen Drammen Museum og er 6. vara til kommunestyret. Medlem i Vennskapskommunekomiteen.

Jeg er tidligere leder i Hurum Venstre i en årrekke og har sittet to perioder i kommunestyret.»

 

Petter Normann Pettersen og andre engasjerte Asker Venstre-folk ved Orografen i Hurum i 2019

Ønsker du å tenne lys for Petter eller å sende en minnehilsen, kan du gjøre det her.

Hvil i fred, Petter. Vi takker deg for ditt engasjement gjennom mange år.

Våre tanker går til Inger Johanne og familien.

Hilsen oss i Asker Venstre