Drammen Venstre bryter samarbeidet med posisjonen

Du har kanskje lest eller fått med deg at Drammen Venstre og Senterpartiet går ut av det formaliserte politiske samarbeidet i posisjonen. Etter valget i 2019 ble det utarbeidet en politisk avtale mellom AP, SP, MDG, SV og oss som sikret et politisk grunnlag for en flertallsposisjon i kommunestyret. SV har trukket seg fra samarbeidet på et tidligere tidspunkt, og i dag besluttet altså vi og SP å avslutte samarbeidet.

Årsaken er byggingen av Krokstad sykehjem. Det virker kanskje rart at vi er i mot byggingen av et sykehjem, men det er vi ikke. Vi ser behovet for flere sykehjemsplasser. Og det skal vi bygge. Men det eksisterende prosjektet på Krokstad er feil på mange måter:

  • Dagens prosjektdesign er allerede i utakt med tiden.
  • Dagens prosjektdesign understøtter ikke kommunens nye strategier for eldreomsorg og omsorgsbygg. Det er utarbeidet en god strategi for området.
  • Prisutvikling og økonomisk uro internasjonalt og nasjonalt gir stor usikkerhet rundt prosjektets endelige kostnad. Den har allerede økt fra 885 mill til 1,5 mrd
  • Drammen kommune har allerede en altfor høy gjeldsgrad, og byggingen forutsetter store låneopptak. Dette vil redusere fremtidig økonomisk handlingsrom i for stor grad og føre til en fremtidig usunn økonomi.

Det vi vil er:

At det igangsettes arbeid med å utrede et alternativt prosjekt, som søker å oppnå en lavere investeringskostnad, samtidig som det i større grad enn dagens prosjekt tas opp i seg innsatsfaktorer som er bærekraftige både økonomisk og økologisk; herunder for eksempel bruk av massivtre, ombruk/gjenbruk og energieffektivisering. Prosjektet skal utrede muligheter for nye og innovative boformer som er i tråd med vedtatte strategier for temaet. I tråd med dette gis det nye prosjektet også mandat til å vurdere redusert antall plasser i prosjektet, sett opp mot dagens design.

Det er bred politisk enighet at det trengs en omlegging av eldreomsorg og omsorgsbygg i kommunen. Det er nylig vedtatt en strategi for dette, som vi stiller oss bak. Vi mener at dagens prosjektdesign ikke følger denne strategien.

Vedlagt finner du pressemeldingen som er sendt ut av Drammen Venstre og SP i felleskap.

Har du spørsmål, kommentarer eller meninger rundt dette (eller andre ting), så er du hjertelig velkommen til å kontakte meg

Med vennlig hilsen

Rune Fortun

Styreleder Drammen Venstre

E-post: [email protected]

Tlf: 97 97 23 58