Hva gjør et valgkamputvalg?

Liker du å dele ut kaffe, diskutere med folk eller å rigge? Da vil vi gjerne ha deg med på valgkamp. Vi har oppgaver for deg som liker å jobbe i kulissene, og du som vil liker å ta ordet og snakke med folk.

Hva er typiske valgkampaktiviteter?

Egentlig er det bare fantasien som setter grenser for hva som er en valgkampaktivitet. Det viktigste er at vi kommer i kontakt med velgere.

 

Myk start

  • Postkasseaksjon: Ta på deg gode sko eller sett deg på en sykkel. Alene eller sammen med familien eller en venn, tar du med deg brosjyrer og plasserer dem i postkasser.
  • Rigge: Det kan være litt jobb å sette opp en valgbod, med løft og manøvrering. Bli med å rigge opp, vær den som deler ut popkorn eller steker Venstre-vafler. Lytt til hvordan erfarne Venstre-folk snakker med folk.
  • Rushtidsaksjon: Del ut kaffe og en brosjyre til en pendler på vei til jobb. En takknemlig oppgave hvor du gjør noe hyggelig for noen som sannsynligvis har for dårlig tid til å stille kritiske spørsmål til deg.
  • Lyttestand: Finner som regel sted lenge før valget. Du spør hva folk er opptatt av. Du skal ikke “selge” dem noe eller overbevise dem, bare lytte. Spør gjerne om de vil motta nyhetsbrevet vårt eller være med i Facebook-gruppe. Er stemningen riktig god, kan du spørre om de har vurdert å melde seg inn i Venstre.

For de mer ivrige

Dette er aktiviteter hvor det er en fordel at lokallaget har informert om Venstres standpunkter og veivalg i ulike saker. Vær forberedt på spørsmål. Dersom du ikke har svaret, spør om e-postadresse og si at du kan finne det ut og så gi beskjed til personen. Spør også om vedkommende er interessert i å motta nyhetsbrev.

Her er det viktig med et åpent kroppsspråk. Vær henvendt mot de du vil snakke med, vis hendene, gjerne med åpne håndflater, smil og si hei. Vis interesse, men respekter folks intimgrenser og la dem gå videre dersom de gir uttrykk for at de synes situasjonen er ubehagelig. Ofte har vi en tendens til å snakke med hverandre, det er jo

  • Dørbank: Utstyrt med brosjyrer, andre frivillige og et smil går du rundt i et boligområde og banker på dører. Spør høflig om de har bestemt seg for hvem de skal stemme på, eller om de er i tvil om de skal stemme. Spør hvilke saker som er viktige for dem.
  • Stand: Sammen med andre frivillige forsøker dere å komme i kontakt med forbipasserende og inspirere dem til å stemme i valget, og helst på Venstre.

Avansert

Vil du være med på laget som organiserer og styrer valgkampen? Det kan bli en del jobb, spesielt i august. Men du kan få mye nyttig erfaring som du kan ta med deg videre i en ny jobb. Kanskje jobber du allerede med media, å skrive, lage quizer, analysere tall eller kanskje du kan tenke deg å prøve det?

Vil du vite mer, kontakt valgkamputvalgsleder Per Holter-Schøyen på e-post [email protected] eller tlf. 480 03 088.