Venstres stortingsgruppe søker en Klima-trainee for våren 2023

Ola Elvestuen på klimastreik, Foto: Baard Salvesen/Venstre

Er du interessert i klima- og miljø og nysgjerrig på hvordan det er å jobbe med klimapolitikk på Stortinget? Da er kanskje du vår nye klima-trainee!

Vi søker en person med enten påbegynte studier i energi- og klimarelevante fag eller politisk erfaring med klima- og miljøpolitikk. Av personlige egenskaper er samarbeidsevner, kreativitet og evne til å arbeide selvstendig egenskaper som kjennetegner våre rådgivere, og som også vil bli vektlagt for et traineeopphold.

Venstres stortingsgruppe består av Venstre sine stortingsrepresentanter og ansatte, og arbeider med å fremme Venstres synspunkter på Stortinget og i offentligheten. Gjennom et opphold hos oss vil du få kjennskap til Stortingets indre liv og verdifull erfaring med politisk kommunikasjon og rådgivning. Som klima-trainee hos oss i Venstres Stortingsgruppe vil du muligheten til å:

  • Arbeide tett med både Stortingsrepresentanter og ansatte i Venstres Stortingsgruppe
  • Følge en Stortingskomité
  • Videreutvikle Venstres klima-, miljø- og energipolitikk
  • Bidra til synlighet i offentligheten for vår klima-, miljø- og energipolitikk
  • Forberede og delta på arrangementer  
  • Representere Venstre på møter med eksterne aktører innenfor politikkområdet

Fordelingen av arbeidsoppgaver vil gjenspeile kvalifikasjonene og varigheten på engasjementet, men i utgangspunktet vil du få fagpolitiske- eller kommunikasjonsfaglige arbeidsoppgaver på klima-, miljø- og energifeltet, eller en kombinasjon av begge deler. Vi vil tilstrebe å tilpasse arbeidsoppgavene etter din bakgrunn og interessefelt.

Stillingen som trainee har en varighet på mellom 8 og 12 uker, i perioden fra februar til juni 2023. Varighet, tidsperiode og prosentbrøk for trainee-stillingen kan tilpasses aktuelle søkere. Stillingen kan kombineres med studier, men vi ønsker primært traineer i minimum 50%-stilling. Stillingen er lønnet etter avtale. 

Søkere bør ha god kjennskap til klimapolitikk generelt og spesielt Venstres politikk på området, og svært god skriftlig framstillingsevne. Erfaring fra Venstre eller Unge Venstre er en fordel, men ikke en forutsetning. Det er et krav om påbegynt høyere utdannelse, men vi kan se bort fra dette kravet hvis du har relevant erfaring eller gode personlige forutsetninger for stillingen.

Søknadsfristen er 15. januar 2023. Søknad, CV og eventuelle referanser sendes til [email protected].

Dersom du har spørsmål om stillingene, kan du ta kontakt med Audun Gotaas Bonde på tlf. 472 70 905 eller mail: [email protected].