Beredskapshage blir stadig mer populært

Anders Nordrum forteller hvordan du kan gjøre om plenen til et matfat., Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

På det åpne møtet 9. mars på Heggedal innbyggertorg var det beredskapshagen som stod på agendaen. Asker Venstre hadde hyret inn gartner og lærer Anders Nordrum for å vise oss hvordan dyrke mat på plenen.

Asker Venstre har et særskilt fokus på beredskap i vårt program og vi ønsker å heie fram de som sprer kunnskap om dette viktige temaet. Målet er å styrke befolkningsberedskapen i en krisesituasjon og vise at også hagen kan spille en viktig rolle.

 

Anders Nordrum viste oss trinn for trinn hvordan du kan lage din egen beredskapshage. Han tok utgangspunkt i at du kanskje har lite dyrkingserfaring og minimalt med hageredskaper og presenterte enkle og velprøvde dyrkingsteknikker som kan fungere i en krisesituasjon.

 

Anders og Barbro Nordrum var tilgjengelige for en prat med de fremmøtte.

Inntrykket var at de ca 90 frammøtte var fornøyde. I pausen var det salg av boken Beredskapshagen, lotteri og kafé. Publikum fikk også slått av en prat med Anders og kona Barbro som samarbeider om å reise rundt for å spre det glade budskap. Det blir nok flere som dyrker på plenen denne sommeren.

 

Mange møtte opp for å høre om tips til sin egen beredskapshage.

 

Gruppeleder og førstekandidat Elisabeth Holter-Schøyen ville lære mer om beredskapshage.

 

Mange nyttige hjelpemidler og verktøy for å kunne lage sin egen beredskapshage ble solgt og loddet ut.

 

Primus motor Gunn-Torill, Tom og Gro fra Asker Venstres styre sørget for at interesserte fikk vite mer om beredskapshage.

 

Jon Steiner-Hansen og Christian Skrede hjalp til med organiseringen

 

Faksimile fra Røyken og Hurums avis 9. mars.