Andøy Venstre gjør comeback: Vi inviterer til nominasjonsmøte på Andenes onsdag 22. mars!

Shutterstock

Onsdag 22. mars klokken 18 på Andøy rådhus er det endelig tid for nominasjonsmøte for Andøy Venstre.

Det viktigste målet før, og på dette møtet, er å samle nok navn til å kunne stille liste i høst. For å lykkes med dette, trenger vi all drahjelp vi kan få.

Derfor har vi stilt mange spørsmål de siste ukene, og gjør det til deg som leser dette også: Kan du tenke deg å stille ditt navn til disposisjon?

Eventuelt også hvor på lista?

Dette ønsker vi gjerne et avklarende svar på. Enten på møtet onsdag, eller i forkant. Det er selvsagt ikke nødvendig å komme på selve møtet, for å stille på lista.

Men det er selvsagt flott om du gjør det. Så kanskje vi også får en god politisk samtale.

Om hvorfor Andøy Venstre trengs!

Vi ses og høres,

med hilsen initiativtakere for Andøy Venstre

Karl Rasmus Dahle (‭480 21 741‬)

Gard Michalsen (917 32 534)

 

Noen spørsmål om Andøy Venstre og nominasjonen:

Hva vil det si å stå på liste?

– Det betyr at du bidrar til demokratiet og folkestyret i Norge. Du sørger for at det fins partier og kandidater å stemme på. Uten kandidater og partier, virker ikke demokratiet. Eller Norge.

Betyr det at jeg risikerer å bli valgt inn i kommunestyret?

– Nei, ikke hvis du ikke ønsker det. Da kan du stå langt nede på lista. Normalt er det også noen kumulerte (doble) navn øverst på lista. De som får mange personstemmer kan i teorien rykke oppover på lista, men ikke forbi de kumulerte.

Men hvis jeg ønsker å stå høyt oppe på lista?

– Da må du selvsagt si fra om det! Så vil det være mulig.

Må jeg være medlem av Venstre?

– Nei, det er ingen krav om medlemskap for å stå på lista. Det eneste kravet er at du er «valgbar». Men det er selvsagt hyggelig om du også ønsker å melde deg inn.

Hva med tips til andre navn?

– Det vil vi selvsagt også gjerne ha!

Hvordan går det med lokallaget i Andøy?

– Venstre har en håndfull medlemmer i Andøy og foreløpig intet aktivt styre. Det forrige styret la ned sine verv i 2018 og de fleste medlemmene meldte seg ut. Oppgave nummer 1 har vært å få på plass en liste. Deretter må vi velge et styre for lokallaget. Her ønsker vi mange bidrag.

Men hvilken politikk er Andøy Venstre for?

– Det lokale programmet for 2023-27 må vedtas før høsten. Men utgangspunktet er alltid Venstres politikk, som enkelt forklares her. Andøy Venstres program for 2015-2019 er selvsagt også en indikator på hvilke saker som har vært viktig.