Her er minst 7 grunner til at Andøy trenger Venstre

Shutterstock

Høsten 2023 er det viktigste lokalvalget på lenge for Andøy. Hvis det er ett tidspunkt som er riktig å engasjere seg på – så er det nå!

 

Gard L. Michalsen, engasjert medlem i Andøy Venstre (91732534 / [email protected])

 

Gard Michalsen, Andøy Venstre.

Onsdag 22. mars er det nominasjonsmøte for Andøy Venstre på Andenes – klokka 18 på rådhuset. Vi er sikre på at møtet ender med en liste for høstens valg, etter fire års pause for Venstre.

Samtidig trenger vi fortsatt flere gode navn på lista.

Er du er en av dem som har lurt på om dette er noe for deg?

Kan hende er det du som sikrer for at det blir liste. Uansett kan ditt navn bidra til at den blir enda bedre.

Her er minst 7 gode grunner til at Venstre trengs. Og for at du skal bli med på laget!

 

1) FORDI VI KAN IKKE VENTE LENGRE

Andøy har mange viktige og spektakulære prosjekter som fortsatt ikke har fått de viktigste avklaringene. Andenes havn er ikke sikret oppstart. The Whale venter på statlig finansiering. For sistnevnte begynner det å haste.

Hvor lenge kan Andøy-samfunnet vente på en regjering som ikke leverer?

 

2) ANDØYSAMFUNNET TRENGER NOE NYTT…

Senterpartiet har lagt bak seg tre valg med 72, 56 og 54 prosent av stemmene i Andøy. Tre ganger på rad har det vist seg å være på et luftslott av valgflesk, både lokalt og nasjonalt. Senest og kanskje tydeligst høsten 2021, med utopiske løfter. Som regjeringen selvsagt ikke kunne levere på.

Etter tre valg med rent flertall (!) kan man spørre seg hva Senterpartiet egentlig har fått til for Andøy. Og uansett svar, er konklusjonen ganske klar: Det er på høy tid med nye krefter!

 

3) …OG IKKE MINST EN NY DIREKTELINJE

Gitt de tre valgene, burde ordfører Knut Nordmo hatt en direktelinje til regjeringen. Man kan lure på om han har riktig nummer. Linjen har i hvert fall ikke gitt så mye.

For Venstre er det ingen tvil om at partiet bryr seg om Andøy. Lokallaget kan ringe partiledelsen når som helst, som Abid Raja uttalte til BLV i fjor høst.

Med Venstre i opposisjon kan denne direktelinja brukes til å løfte spørsmål i Stortinget, som regjeringen må svare på. Og om dagens regjering mister flertallet om to år, kan den samme linja brukes til å få faktisk gjennomslag.

 

4) FORDI ET ATTRAKTIVT ANDØY IKKE SKAPER SEG SELV

Andøy har mange unike, spektakulære prosjekter. Regjeringen har lovet 250 millioner kroner til et nytt fond. Disse kan brukes til å skape både arbeidsplasser og attraktive lokalsamfunn. I hele kommunen.

Det er ikke gitt at det blir resultatet. Dette krever gode ideer, prosesser og gjennomføring. Og så krever det at vi finner svar for framtidens Andøy. Vi skal ikke gjenskape noe gammelt. Vi må skape nye nytt og enda bedre.

Det krever både arbeidsplasser, boliger, kultur, teknologi og nye møteplasser. Skal man kunne bo og jobbe i hele kommunen, må det være like godt bredbånd i Skjoldehamn som Andenes. Og skal Andenes tiltrekke seg kreative mennesker og attraktive arbeidstakere, må det være moderne møteplasser for både jobb og etter arbeidstid.

 

5) DA MÅ VI HEIE, FORSTÅ OG REAGERE PÅ NYE IDEER!

Space Port bygges i rakettfart. Laksen til Andfjord Salmon blir stadig større. The Whale er forhåpentligvis på vei. Flere prosjekter vil komme. Nye, store og litt sprø ideer må møtes med kunnskap, kapital og kontakter.

For eksempel bør Future Island-planene til Bjørn Myreze, Anja Fagerli og giganten Epic Games raskt få et midlertidig hjem. Dette prosjektet kan bli enda større enn alle de andre.

Her har Venstre en lang og sterk tradisjon. Som et av få partier med en egen politikk for e-sport og dataspill. Partiet har programfestet nettopp flere møteplasser og støtte for slike prosjekter.

 

6) ANDØY MÅ BLI EN JA-KOMMUNE, SOM ALLTID SVARER RASKT

De mange nevnte planene krever vanvittig innsats på «teknisk». Heldigvis har Andøy kommune bemannet opp allerede. Men er det nok? Fortsatt meldes det om saker som venter og brev som ikke får svar.

Ambisjonen bør være å levere ikke som forventet. Den bør være å levere langt over forventning.

For eksempel kan det være noe sånt som: Alle som kontakter kommunen med ideer, spørsmål eller planer, bør få en foreløpig respons i løpet av ett døgn. Om så bare tre setninger. Etterfulgt av rask, riktig og utviklingsorientert saksbehandling.

Det kan bety at kommunen må leie inn privat hjelp. Ikke fordi det er et politisk mål i seg selv. Fordi det er det riktige å gjøre.

 

7) FORDI ANDØY TRENGER ET SOSIALLIBERALT, GRØNT PARTI

Venstre er Norges liberale parti. Et parti som både vil løse klimakrisen, ta vare på naturen og utvikle grønn industri for nye arbeidsplasser. Venstre vil lage verdens beste skole, hvor vi setter læreren og eleven i sentrum. Og Venstre er et parti som heier på de som skaper jobber.

Uansett om du driver et lite selskap, en stor bedrift, ror fiske eller sørger for lokal matproduksjon: Så skal politikernes jobb være å heie på deg. Vi skal legge til rette for enda mer vekst. Og vi skal i hvert fall ikke skatte arbeidsplasser i hjel.

Aller minst de som bidrar til lokal verdiskaping langs kysten!

 

Det var 7 gode grunner. Vi har mange flere. De skal vi snakke om det neste halve året.

Hvor mange av disse var du enig? Hvis du kan krysse av på flertallet, så høres det ut som du bør gi oss et lite vink de neste dagene. Eller komme på møtet onsdag. Kanskje du vil stå på liste for Andøy Venstre?

Vi høres eller ses!