Europa – hva nå?

Foto: Venstre

Åpent møte med tema: Europa – hva nå?

Black Box, Færder og Tønsberg bibliotek

Mandag 22. mai kl. 18 – 20.00

Den dagen vi kan sette sluttstrek for den russiske angrepskrigen i Ukraina, vil Europa aldri mer bli det samme. Endringene i maktforholdene mellom øst og vest og utvidelsen av NATO og EU vil unektelig skape en sterkere, men kanskje også et mer sårbart kontinent.

Vi ser i disse dager en verden i opprustning. I Norge er motstanden mot å bruke enorme midler på Forsvaret nærmest fordampet – og hva skjer i forholdet mellom Europa og USA i en tid med et tilsynelatende ustabilt styre i Washington? Hvordan vil dette påvirke en eventuell ny EU-søknad fra Norge?

Til en lærerik samtale om disse temaene har vi invitert:

Guri Melby, leder i Venstre og medlem av Forsvars- og utenrikskomiteen på Stortinget

Benedicte Røvik, Venstre, og medlem i Forsvarskommisjonen

Karsten Friis, seniorforsker i Forskningsgruppen for sikkerhet og forsvar ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt.

 

Møteleder: Fredrik Mellem, generalsekretær i Europabevegelsen