Det hadde vært fint om påstandene var riktige, det var de dessverre ikke

Her kommer mange nye leiligheter fra JM Norge - skogen blir borte., Foto: Ullensaker Venstre

Vi reagerer sterkt på påstandene fra utbyggeren, også forbrukertilsynet er enig

I første omgang så skal JM Norge bygge 65 leiligheter fordelt på tre blokker på Skogmo. I en annonse for disse leilighetene skrev utbyggeren at kjøperne får “vernet skog som nærmeste nabo”, noe som ikke stemmer.

«Nå må JM Norge slutte å lyve i sine annonser for drabantby-blokkene de vil bygge i Allergotskogen. Påstanden om vernet skog er feil!», tordner lokalpolitiker Stein Vegard Leidal på Facebook.

Så å si hele den sentrumsnære skogen vil bli revet til fordel for nye boliger.

– De som flytter inn her vil ikke få skogen som nabo, men byggeområdet for det neste feltet i rekka. Det sies det ikke noe om, sier Leidal.

Dette skrev Stein Vegard Leidal etter å ha sett JM`s annonse.

 

 

All skog forsvinner

For det er slik at skogen som er innenfor den nye omkjøringsveien – bortsett fra den begrensede grøntstrukturen Langmyra – den forsvinner.

Da er det er i beste fall en glipp å si at de som kjøper leilighet her vil få “vernet” skog som nærmeste nabo. Det finnes ikke vernet skog i Jessheimmarka, og grunneiere har spilt inn forslag til utbygging av det aller meste av området – også utenfor Villaveien.

All skog innenfor den nye omkjøringsveien skal erstattes av boliger.

Grønnvasking!

Ullensaker Venstre, med Stein Vegar Leidal i front, har kjempet i en årrekke mot byggeplanene i Allergotskogen.

– For hvert felt flyttes skogen lenger og lenger unna, og de første som kjøper får byggetomter som nabo i en årrekke.

Veldig mange boligannonser har dessverre veldig lite til felles mer virkeligheten. Leidal oppfordrer derfor JM Norge til også å endre bildene i annonsen.

– De som kjøper leilighet får noe helt annet enn den skogsidyllen annonsene viser. Utbygger sminker bygningene og grønnvasker omgivelsene, sier Leidal.

Forbrukerrådet går langt i å støtte vår manns reaksjon.

JM Norge rettet opp teksten

Det er fint at JM Norge nå har rettet opp teksten, men de burde også ha korrigert bildene. De første som kjøper får byggetomter som nabo i en årrekke, noe helt annet enn den skogsidyllen annonsene viser, sier Venstres Stein Vegar Leidal.