Stavern skole er ikke ferdig. Det trengs fortsatt engasjement!

Stig Halvorsen, Foto: Elisa Amanda Nyheim Andersson

«Skolen blir levert med nøkterne kvaliteter for å møte vedtatt budsjett».

For et par år siden ble mitt politiske engasjement virkelig trigget. Vi nærmet oss skolestart for vår eldste datter og lovnadene om bedre forhold på Stavern skole var nok en gang brutt. Alle styrende partier de siste årene hadde skyld, og barna på Stavern skole var ofrene.

For bare å få til noe så enkelt som bedre husker i skolegården, var vanskelig.

Stavern skole under oppussing.

To år senere er oppussingen heldigvis i gang, regningen har over doblet seg fra det opprinnelige forslaget på MNOK 50 til AP, SP og Høyre, men nå er vi forhåpentligvis bare 12-15 måneder unna ferdigstillelse og akkurat tidsnok til at vår mellomste får skolestarten sin der, og våre døtre slipper å være skilt på to forskjellige midlertidige skoler.

Så hva skjer med skolen nå? Vi har sett det gode initiativet til rektor om gymsalen. Det kan bli veldig bra for hele Stavern. Hva med resten? Selv har jeg diskutert og vært svært uenig med prosjektledelsen i kommunen som på ingen måte har drevet med god kommunikasjon. Siste oppdatering av prosjektet på hjemmesiden var statusen i januar.

Men heldigvis så kan vi lese hva valgte politikere får informasjon om. Det er ikke mye, men litt mer enn oss andre. Denne uken kan vi lese følgende: «Skolen blir levert med nøkterne kvaliteter for å møte vedtatt budsjett» og «Det er også utarbeidet en liste over opsjoner for hva som kan tillegges av kvaliteter og behov».

Så før innflytting i 2024, så skal kommunen legge frem opsjoner. Det vil si prosjektet har ikke nok penger innenfor rammen som nå er på MNOK 107 til å oppnå en viss kvalitet. Hva denne kvaliteten er, holder kommunen tydeligvis hemmelig for oss. Men den blir i alle fall nøktern.

Vi får stole på rektor som sier at dette blir bra, men hvilken standard skolen får, har ikke blitt kommunisert. Annet enn at den blir nøktern.

Det blir ikke Fagerli- eller Mesterfjellet-standard, men bra sies det. Så hva med disse opsjonene, hva vil de inneholde? Hva vil de koste? Bedre løsninger for luftkvalitet i alle klasserommene? Bedre møbler?

Kanskje opsjonene handler om mer penger til uteområdet. Som i rapporten for skolegårdsprosjektet beskrev slik: «Med en størrelse på uteoppholdsareal som er langt under anbefaling, bør kvaliteten på arealene være høy. En full rehabilitering av skolegården er estimert til å koste rundt MNOK 9».

Nå ligger det 5 MNOK øremerket til skolegården. Nå rakk ikke prosjektet å bli ferdig med listen om opsjoner til neste kommunestyremøte, så det blir en sak som skal besluttes til høsten.

Men før dette skal det drives valgkamp. Så for alle som prater med en politiker i sommer, spør de hvor mye de er villig til å bruke for å fullføre Stavern skole – at opsjonene som kommer får ekstra bevilgninger og om politikeren du snakker med støtter dette.

Spør Høyre og Morten Riis-Gjertsen om han står ved sitt utsagn at beløpet til rehabilitering bør økes. Sitat fra kommunestyret 9. februar 2022: «Det kan hende det koster MNOK 110 -120, det er helt greit».

Eller spør Per Manvik om han står ved lovnadene sine i samme møte hvor han sa: «Hvis vi mangler noen kroner på å få gjort dette ordentlig, så stopper vi ikke der, da gjør vi den ferdig. Det skal jeg love».

Fra Larvik Venstre sin side så kan vi love at vi skal stemme for opsjonene. Det skal ikke kuttes hjørner ved rehabiliteringen av Stavern skole. Den skal skinne og bør møte høyest mulig standard.

Får vi tillitt etter valget, så skal vi sørge for at samtlige skoler med vedlikeholdsetterslep får et solid løft. I en nylig rapport viser kommunen selv til at 12 (!!) skoler i Larvik ikke kan svare på om de har godt inneklima. Det er rett og slett dårlig luft på våre skoler. Det er alvorlig. Så har vi skrevet i vårt valgprogram at vi skal bruke eiendomsskatten til å fikse dette.

Derfor har jeg engasjert meg i politikken!

Stig Halvorsen, 4. kandidat Larvik Venstre,
Stavern