Nok nå, Beckmann Finnestad

KrFs ordførerkandidat og styremedlem i Kristiansand kino ville legge press på kinoene for å stoppe visningen av «Perleporten».

«Slike filmer vil vi ikke ha», var uttalelsen etter å ha sett en 80 sekunders teaser fra filmen produsert av prisbelønte filmskapere fra Kristiansand, byen Charlotte Beckmann Finnestad ønsker å bli ordfører i.

Så får hun passet sitt påskrevet av Fædrelandsvennens leder; «Sjelden har vi lest noe mer umodent og ureflektert av en politiker».

I sitt tilsvar til dette viser Beckmann Finnestad at FVN kanskje hadde dekning for hva de skrev. Ordførerkandidaten skriver «Den viser en spillavhengig, onanerende og forvirret mann. Noe mange vil finne underholdende. Er det underholdning? Se en mann onanere eller kjøpe sex. Være spillavhengig og utro». Som styremedlem for kinoen burde hun vite bedre, en kinos filmrepertoar skal selvsagt ikke bare være underholdende, filmene skal også kunne ryste og engasjere.

Filmregissør Jonas Matzov Gulbrandsen og filmfotograf Marius Matzow Gulbrandsen som har produsert «Perleporten», er begge prisbelønte filmkunstnere fra Kristiansand. Vi har er blomstrende filmmiljø i vår region, og opplever nå noe så sjeldent som kinopremiere på to spillefilmer fra Kristiansand i løpet av to uker i begynnelsen av september. «Perleporten» 1. september, og uken etter er det duket for «K-Town» med regi av Kristian Landmark. Beckmann Finnestad bør tenke over hvilke signaler hun sender til filmskapere og andre kunstnere i byen vår med sine uttalelser.

Det er vår oppgave som kulturpolitikere å heie på filmskapere som ønsker å lage film i vår region. Da blir det bare kleint og avslørende når en ordførerkandidat og styremedlem i byens kino uttrykker så ureflekterte synspunkter som Charlotte Beckmann Finnestad. Det er nok nå fra Krf sin ordførerkandidat.

Petter Benestad, 3.kandidat

innlegget sto på trykk 1.august:

https://www.fvn.no/mening/debattinnlegg/i/Llg5Bq/nok-naa-beckmann-finnestad