Nå må det være slutt på omkamper!

Foto: Tobias Strædet Jacobsen

Nå må det være slutt på omkamper! – lp.no

Vi har de siste ukene lest en rekke innlegg fra ulike partier som ønsker omkamp på flere saker som har vært besluttet. Omkamp på parkeringshus, omkamp på sentrumsplanen, omkamp på gågate osv.

Mange politiske partier, herunder Venstre, er opptatt av at kommuneøkonomi, gjentatte omkamper og forskyving og endring av vedtak utgjør en betydelig ineffektivitet, dårlig ressursbruk og er en stor tidstyv for kommunen. Det sliter ut politikere, administrasjonen, våre utvalg og skaper dårlig tillitt til våre folkevalgte.

La oss nå begynne med å realisere de vedtakene som er gjort og faktisk sørge for at vi får framdrift i de sakene som er besluttet. Ikke stå i posisjoner som trenerer og lammer. Fordi sakene ikke er godt nok forberedt, lest opp på og konstruktivt og løsningsorientert behandlet. Et vedtak er ikke nødvendigvis endelig, alt er i bevegelse, men målet for politikken er faktisk å levere!

Kulturendring må til
Politikkens vesen er ikke lett, men politikerne blir faktisk valgt til å løse oppgaver til det beste for Lillesand som by, kommunens borgere og våre gjester. Det er skapt en ukultur der vi reverserer kommunen og ikke tar den framover. Slik kan vi ikke ha det lenger! Da handler det om å få en kultur i bystyret der vi sammen med administrasjonen tydeligere prioriterer hva vi faktisk og forsvarlig sammen kan gå for, og tverrpolitisk kan stå inne for over tid.

Venstre ønsker å invitere til en tverrpolitisk kulturendring, der fokuset blir å prioritere og levere bedre. Der vi tar et oppgjør med tidstyvene og møtestruktur, blir mer effektive og finner bedre måter å samarbeide på. Venstre vil binde politikken sammen, forene og ta Lillesand framover gjennom å skape en ny styringskultur og mer effektiv saksbehandling. En stemme til Venstre sikrer borgerlig flertall og nødvendig kraft for å kunne skape vekst, utvikling og større inkludering. Da må en kulturendring til. Fordi kommunens innbyggere forventer og fortjener det!

Tone Vareberg 1. kandidat

Jørgen Klafstad lokallagsleder og varaordførerkandidat

Lillesand Venstre