Framtiden for Tofte: Nye muligheter med sommerbåtforbindelse

Asker Venstres Gunn-Torill Homme Mathisen
Asker Venstres Gunn-Torill Homme Mathisen, Foto: Jeppe Holter-Schøyen

Sommerbåtforbindelsen til Filtvet har vært en suksess de siste årene, og nå tar Asker Venstre ved Gunn-Torill Homme Mathisen initiativ til å utvide tilbudet til Tofte. I samarbeid med Høyre og Frp i Utvalg for samfunnstjenester har hun fremmet et forslag som kan gi kjærkomne muligheter for lokalsamfunnet.

Forslaget, som ble vedtatt i møtet den 2. november, ber kommunedirektøren kontakte Ruter for å undersøke muligheten for en sommerbåtforbindelse til Tofte. Dette initiativet er knyttet til den pågående “Områdeplanen for Tofte.” Homme Mathisen understreker viktigheten av å etablere en båtrute og ser for seg at dette kan utvides til å bli et helårstilbud.

Den foreslåtte forbindelsen kan være en «game changer» for Tofte. Handelsstanden har slitt i årevis, og Homme Mathisen mener at en fast båtforbindelse kan bringe nytt liv til området. Turister, kunder, pendlere, til og med barnefamilier kan ha nytte av denne forbindelsen, som også kan bidra til å redusere trafikkproblemer i kommunen ved å flytte trafikk fra vei til fjorden.

Venstre-politikeren er optimistisk, spesielt med tanke på den nye politiske styringen på fylket etter overgangen til Akershus, og hun håper at Ruter vil vurdere forslaget positivt. – Dette kan være et første skritt på veien mot at Tofte kan få sin egen sommerbåtforbindelse, sier Homme Mathisen, og imøteser i spenning svaret fra Ruter.

Les også om forslaget i Røyken og Hurums Avis.