Sikrer 2,5 millioner til nye fysiske læremidler i Askerskolen

Monica Vee Bratlie (H) og Elisabeth Holter-Schøyen (V).
Monica Vee Bratlie (H) og Elisabeth Holter-Schøyen (V)., Foto: Privat

Flertallspartiene tildeler 2,5 millioner til undervisningsmateriell for Askerskolen, adresserer behovet for fysiske læremidler og understreker viktigheten av analoge ressurser i dagens digitale skolelandskap.

PRESSEMELDING: Flertallspartiene har satt av 2,5 millioner til undervisningsmateriell til Askerskolen. «Skolene kan bruke midlene som de ønsker, men vi vet at mange både elever og lærere ønsker seg nye fysiske læremidler», sier nyvalgt leder av oppvekst Elisabeth Holter-Schøyen.

Skjermfri undervisning og analoge læremidler har fortsatt en viktig plass i norsk skole, særlig med tanke på lesetrening, konsentrasjon og det å utvikle gode lese- og skriveferdigheter. Bruken av digitale læremidler må også tilpasses elevenes alder og modenhet, og brukes i kombinasjon med de analoge læremidlene.

Allerede i august 2020 ble det innført et nytt læreplanverk i grunnskolen, noe som resulterte i at alle fag fikk nye læreplaner. I likhet med mange andre kommuner, så ble det ikke satt av midler til nye fysiske lærebøker.

Skolene er flinke til å bruke digitale løsninger, og mange lærere bruker mye tid på å finne relevante artikler og stoff som de kan bruke i undervisningen. Tilbakemeldingene er at kopimaskinen blir flittig brukt.

Allerede i forrige periode meldte oppvekstutvalget i Asker at det burde settes av penger til fysiske læremidler i budsjettet. Kommunedirektøren satte av 4 millioner til styrking av læremidler i økonomiplanen, men trakk siden forslaget grunnet en anstrengt økonomi.

«Det er derfor gledelig at vi nå endelig kan sette av noen frie midler til skolene i årets budsjett. Flere fysiske bøker er noe både elever og lærere har etterspurt» sier Monica Vee Bratlie – tidligere nestleder i oppvekstutvalget og varaordfører.

«Vi skulle veldig gjerne ha satt av mer midler, men dette får være en begynnelse», sier Elisabeth Holter-Schøyen.

Les mer om saken i Budstikka.