Fikk svar om Storsand og Estatia

Etter initiativ fra Geir Stave (V) fikk politikerne i Plan- og utviklingsutvalget informasjon om Estatia i sitt møte 25. nov. Estasia, som har økonomiske problemer i kjølvannet av finanskrisen, er ansvarlig for den planlagte utbyggingen på Storsand.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Geir Stave (V) stilte følgende spørsmål:

“På bakgrunn av Estatias meget anstrengte økonomi og med det fare for at hele prosjektet på Storsand blir lagt på is, så stiller jeg spørsmål om hva en eventuell utsettelse av prosjektet vil bety for Hurum”. Han fikk en orientering av ordføreren.

 Her i sandtaket på Storsand tenker Estatia å bygge hotell.

Her i sandtaket på Storsand tenker Estatia å bygge hotell.
Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Rekkefølge
Hurum har vedtatt en rekkefølgebestemmelse, som sier at Storsand skal først utbygges, med om lag 800 boliger, før alle andre store tomter i Hurum. Det er tillatt med fortetting og å bygge på ledige tomter i ferdig regulerte områder.

– Etter hva jeg forstår så er det en forutsetning for Estatias prosjekt på Storsand at Hurum holder fast på rekkefølgebestemmelsen, sier Venstres Geir Stave.

– Det eneste som kan gi et politisk flertall for en opphevelse av rekkefølgebestemmelsen, er dersom Estatia selv signaliserer at de legger prosjektet på is (pga stopp i etterspørsel) eller at de får så store økonomiske problemer at prosjektet av den grunn stopper opp, sier Stave.

Må kanskje se på saken på nytt
På møtet uttrykte Ap og Frp sterk at de vil holde fast på tidligere vedtak, men de viste også forståelse for at dersom situasjonen ble endret, så må vi se på saken på nytt.

Ordfører Anne Hilde Rese mente at vi ikke måtte ta en for rask beslutning, men heller skulle se an situasjonen. Hun opplyste at planarbeidet til Estatia går som forutsatt,

Estatia kalles inn på teppet
Estatia vil komme og redegjøre for videre planer på neste møte i Plan- og utviklingsutvalget 9. des. Venstres mann i utvalget ser fram til det følger opp saken videre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**