En helhetlig plan for Sætre er på plass

I kommunestyret 23. oktober ble områdereguleringsplanen for Sætre sentrum Øst vedtatt. En plan som mange har ventet på.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Sætre gård og Losen er verneverdige bygg et

Sætre gård og Losen er verneverdige bygg et “nytt” Sætre skal bygges opp rundt.
Foto: Finn Dale Iversen

En av de som var glad for dette var varaordfører Gunn-Torill Homme Mathisen (V).

– Nå er dette en områderegulering. Områderegulering er kommunenes planredskap for mer detaljerte, områdevise avklaringer av arealbruken enn det som er skissert i kommuneplanen. I Sætre blir dette gjort som ledd i en overordnet kommunal strategi for tilrettelegging for boligbygging og næringsutvikling. Senere vil detaljerte reguleringsplaner bli utarbeidet, sier hun.

Det er ikke tvil om at utfordringen blir å få investorer til å se potensialet i Sætre, til å ville satse. Og her kreves det målrettet innsats fra kommunen. Dette er er varaordføreren helt klar på:

 Varaordfører Gunn-Torill Homme Mathisen (V) har i mange år engasjert seg for en god utvikling i Sætre i en prosess der innbyggerne blir tatt med på råd.

Varaordfører Gunn-Torill Homme Mathisen (V) har i mange år engasjert seg for en god utvikling i Sætre i en prosess der innbyggerne blir tatt med på råd.
Foto: Privat

– Vi må jobbe for å skape blest rundt Sætre. Få fram de unike kvalitetene vi har her i kommunen. Vår nærhet til hovedstaden, fjorden og marka er et fortrinn vi må bruke for det dette er verdt. Vi kan avlaste Stor-Oslo, vi har arealer til det. Vi skal legge til rette for både næringsetablering og tilflytting. Nå skal kommuneplanen rulleres og da vil vi legge inn flere næringsområder.

– En viktig faktor for tilflytting og for å beholde de i kommunen som bor her nå, er å bedre kollektivtrafikken. Det må legges bedre til rette for pendlerne — det må bli lettere å komme seg til og fra jobb enten det er med båt, buss, tog eller bil. Å få dette til er et langt lerret å bleke, men vi jobber med det kontinuerlig, sier hun.

– Kommunehuset og det nye handlesenteret i Sætre står ferdig til jul. Mitt håp er at de skal bli en katalysator for videre utvikling i Sætre, avslutter Gunn-Torill Homme Mathisen.

Dette sa hun fra talerstolen:

Endelig!
Endelig, får vi en helhetlig plan for Sætre! Dette har Venstre jobbet for i mange år. Allerede i 2006 lanserte Venstre sine visjoner for Sætre. Siden den gang har vi vært en iherdig forkjemper for en helhetlig utvikling i Sætre der kommunen selv skulle legge premissene.

Venstre og Sætres innbyggere bekjempet Kiwi og Coop sine planer om bygging av 13. etg. høyhus og 4 etg. lavblokk i strandkanten. Den massive motstanden mot planene viste seg gjennom flere hundre høringsuttalelser som ble sendt til kommunen da reguleringsplanforslaget forelå. Nå blir dagligvarebutikkene samlokalisert i bakkant av sentrum der de naturlig hører hjemme.

De nye planene for Sætre Øst er nesten blå-kopi av våre visjoner. Dette ser ut til å bli bra; bra for Sætre og bra for Hurum.
Når det gjelder båtforeningen, så er det båtopplagsplassen det dreier seg om, ikke marinaen og den andre aktiviteten. Jeg mener at det er nokså opplagt at båtopplaget må flyttes og det må nok bare båtforeningen forberede seg på. Vi kan ikke la båter i opplag legge beslag på indrefilleten i Sætre.

Båtforeningen trenger en dypvannsbrygge (dette kan f. eks. graves ut innerst i Sætrepollen) og de trenger et hus. Jeg har stor tro på at båtforeningen er løsningsorientert og at de sammen med kommunen vil komme fram til en god plassering av båtopplaget før utbygging i Sætre starter, for båtlivet vil vi ha.

Så nå gleder jeg med til å kunne sitte på en uteservering på bryggepromenaden og spise fiskesuppe og drikke hvitvin. Eller ta en øl, eller kanskje en brus – en gang i framtida – om ikke så veldig lenge.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**