Til innhold

Arne Kristian Ekra

Planer har ingen verdi før de er en handling, men når en handler er det godt å ha en gjennomarbeidet plan

Arne Kristian er en av våre tre folkevalgte i perioden 2015-2019.

Han har allerede rukket å vært politisk aktiv i en årrekke. Allerede i gymnas-tiden var han aktiv i fylkesskolestyret som elevrepresentant, og fikk også vært med å påvirke reform 94. I senere tid har han vært vår leder i Grimstad Venstre i flere år, og han har vært folkevalgt representant. Først var han en periode som vararepresentant, og nå er han inne i sin andre periode som kommunestyrerepresentant. I perioden 2011-2015 var han også med i helse- og omsorgsutvalget.

Han er utdannet lærer, og da innen matematikk, historie, samfunnsfag og religion. Og etter å ha vært ansatt i Indremisjonen, taxisjåfør, avdelingsleder i barnevernsinstitusjon, ungdomspastor, og kursleder i Avigo, har han nå kommet til sin rett som lærer. Først var han lærer i videregående, og nå er han lærer og dataansvarlig ved Lillesand Ungdomsskole. I tillegg er han også kjent for å jobbe somrene som vikarprest i den Norske Minnekirke i Chicago. Dette er med andre ord en kar som har erfaring fra mange kanter, og som han selv sier; “Det er i møte med alle de forskjellige menneskene at jeg har sett hva politiske beslutninger kan bety, og som er grunnen til at jeg vil ha noe å si før beslutningene tas”.

Hjertesaker

Arne Kristian har et brennende ønske om at de som bor i Grimstad skal få dekket sine primærbehov. Og han har også et sunt og godt perspektiv på ting når han mener at det er oss som medborgere, naboer, familie, venner og innbyggere som skaper alt det andre som gjør at man trives. “Det er vi som handler i byen vår, vi som smiler og sier hei, og det er vi som tar i et tak når vi ser at noen ikke klarer det på egenhånd.” Det er med andre ord medmenneskeligheten den enkelte skal stå for, mens politikken skal legge til rette for at vi har det vi trenger for å kunne vise den medmenneskeligheten.

De siste årene har Arne Kristian gjort et godt stykke arbeid for Venstre og for Grimstad når det kommer til rus og psykiske helse. På dette feltet er det bolig han selv trekker frem. Han mener at det er mange i Grimstad som kunne hatt bedre av å bo i en bolig de passer til, og ikke at de må tilpasse seg i boligen de bor i. -Enkeltmennesket og samfunnet får det bedre da, mener han.

Grimstad er heldige som har Arne Kristian med i politikken, og som folkevalgt i kommunestyret. Og vi i Venstre er stolte av å ha med oss en som lever og ånder for vårt positive menneskesyn.