Til innhold

Terje Johansen

-Vi i Frogn må ha arbeidsplasser basert på kunnskap.

Venstres Terje Johansen tar en fight for Frognmarka og Drøbak by når det trengs. Han sier hva han mener, og vippes ikke av pinnen av at andre politikere mener monsterutbygging er et stygt ord.

Trondhjemmeren Terje Johansen fylte 70 år midt i valgkampen 2011, og har bred erfaring både politisk og yrkesmessig. Han er siviløkonom og har gjennom 35 år har lederstillinger i næringslivet i bedrifter som Lilleborg, Stabburet, Gyldendal, Ernst G. Mortensen og Orkla Media. Det kan han vise til når andre politikere mener Venstre vil knekke kommuneøkonomien med badeland.

-Tror de virkelig at Terje Johansen vil la kommuneøkonomien gå rett vest? sier han, jeg som aldri har hatt røde tall i en eneste virksomhet jeg har ledet.

Terje har representert Venstre i Frogn kommunestyre siden 1975. og hadde fra 1997 fire år på Stortinget som Venstres finanspolitiske talsmann. Han har hatt et mangfold av styreverv og vært med i samfunnslivet på de fleste områder, fra Pensjonskommisjonen, Kringkastingsrådet, og representantskapet for Norges Bank og styret i UMB.

Terje kom til Frogn i 1971 sammen med sin Berit som han giftet seg med i 1967. Berit er også engasjert i Venstrepolitikk, og har dessuten vært lærer på Seiersten skole. Sammen har de Thomas og Tina, som har hatt hele sin oppvekst i Frogn.

Det er Frognmarka og Drøbak som er Terjes hjertesaker. Som klassisk miljøverner og amatør-ornitolog kjemper han for å bevare uberørte naturområder og dyrket mark i bygda vår.

-Det vi ser for oss over noen tiår hvis vi fortsetter byggetakten som i dag, kan jeg ikke kalle annet enn monsterutbygging, sier han.

Terje skjønner ingen ting av de som vil ha store logistikkbedrifter til hjertet av Frognmarka.

-Vi i Frogn må ha arbeidsplasser basert på kunnskap. Etablering av “design-huben” i det gamle Jobu-bygget er et godt eksempel.

Sier Terje Johansen, og legger til at sammen med det “gamle Drøbak” med Julehus, Avistegnerhus, Mollegården og resten av trehusbebyggelsen, er fjorden og naturen attraksjonene som gjør at trondhjæmeren har valgt Drøbak til sin hjemby.