Skien Venstre med klare mål for Miljøfyrtårnsertifiseringen i kommunen

Skien Venstre ønsker at Skien kommune skal trappe opp arbeidet med Miljøfyrtårnsertifisering i kommunen med klare målsetninger om at alle enheter og institusjoner skal være Miljøfyrtårnsertifisert innen 2016.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


I dag ble det flertall for forslaget til Kenneth Berg (V) i hovedutvalget for næring, miljø og kultur. Forslaget innebærer i praksis at kommunen må trappe opp miljøarbeid i kommunal regi. Forslaget lød som følger

“Alle kommunale enheter og institusjoner skal være Miljøfyrtårnsertifiserte innen 2016 og hvert kommunalområde har ansvar for å lage, rullere og følge opp forpliktende framdrift for å sikre Miljøfyrtårnsertifikering innen fastsatt frist.”
Tidligere har også Venstre politikerne Signy Gjærum og Susanne Rimestad frontet Miljøfyrtårnsertifiseringen i sine hovedutvalg.

Venstre + Miljø = Sant

Hva er miljøfyrtårn?

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.
Å være Miljøfyrtårn innebærer systematisk arbeid med miljøtiltak i hverdagen. Virksomhetene oppfyller krav og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø.
Miljøfyrtårn har tilpassede krav for ulike bransjer og sertifikatet tildeles etter en uavhengig vurdering. Det leveres årlige miljørapporter og hvert tredje år blir virksomheten resertifisert.
Sertifikatet er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp.

Vi kaller det å ta miljøansvar i praksis!

Kenneth Berg
Skien Venstre (HONMK)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**