Stem på Hans Olav Aker

Hans Olav Aker står som nr. 17 på Larvik Venstre sin valgliste. Han er 63 år og bor på Nordby/Haga. Hans hjertesak er utdanning.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Hans Olav Aker - halvfigur

Foto: Line Loholt

Hvorfor skal folk stemme Venstre?
Satsinga på utdanningssektoren, troen på enkeltmennesket i et godt og trygt sosialt fellesskap. Vi er alle unike, men trenger et godt offentlig velferdssamfunn.

Hvordan bør Larvik se ut i 2020?

Vi bør fortsatt ha levende bygder, utviklede boligområder utenom bynære strøk, skoler med lærere som brenner for det de holder på med og lærere/forledre/elever føler at de blir verdsatt, enda bedre og variert eldreomsorg. Gode og sunne bedrifter som ligger på steder som er utviklet for industri, ikke i konflikt med boligbebyggelse. Et mye bedre kollektivtilbud som er billig slik at bilen reellt kan settes i garasjen en del. Bl.a. kan busser med fordel være mindre og heller gå oftere.

Slik beskriver Hans Olav Aker seg selv:
Jeg er lærer i barneskolen (Hedrum (Bommestad) barneskole). Jeg har arbeidet her siden 1989. Jeg har videre jobbet på Frostvedt (1976-89), Haavall/Breidablikk spesialskole (87/88). Har også jobbet ved Bommestad og Hvarnes som student. Jeg tok gymnaset i Larvik i 1967. Tok lærerskole i Tønsberg fra 1968-70 og spes.ped. samme sted 74/75. Har også virereutdanning i norsk og mediekunnskap. Har vært tillitsvalgt i Utdanningsforbundet og har også vært formann i Larvik Venstre. Jeg er interessert i utdanning/skole, Er interessert i miljø og bygdekultur. Driver litt med slektsforsking. Trives i friluft både i Vestmarka, kysten og på hytta i Tinn. Har hunden min med ute i naturen. Gårdbrukernes vilkår er interessant, livet på landsbygda. Som lærer er det hvert enkelt barn, deres behov og hver enkelt foreldre som opptar meg. Kommer snart til å pensjonere meg. Mener at eldres behov må ivaretas bl.a. ved mange forskjellige slags tilbud, mener f.eks. at eldreboliger der det er bemanning må være bra, ikke bare ubemannede eldreboliger. Er meget sportsinteressert, fotball og håndball særlig.

Du er turistguide for en dag i Larvik, hva ville du viste frem?
Laagendalen med flåtefiske, Hedrum bygdetun, kysten vår, perler som bl.a. Nevlunghavn og Kjerringvik, Bølgen, Bøkeskogen og Vestmarka.

Hva vil du helst se på Bølgen?
Liker spennende filmer samt folkelige musikkartister som Åge Aleksandersen og Bjørn Eidsvåg

Våre kandidater
Frem mot valget kommer alle våre kandidater til å bli presentert på hjemmeside.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**