Matilde Monsen

Matilde Monsen er ungdomskandidat for Hedmark Venstre til valget til høsten. Les om hva hun mener er spesielt med Venstre og hvorfor Venstre trengs i Hedmark!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Alder: 21
Bosted: oppvokst på Hamar, men bor for tiden i Oslo.
Yrke: lektorstudent

Ungdomskandidat for Hedmark Venstre

Når og hvordan ble du aktiv i politikken?
Jeg ble aktiv i 2011, på et ekstraordinært årsmøte i Hedmark Unge Venstre. Der ble jeg valgt til fylkesleder, sammen med et kjempebra fylkesstyre som besto av masse flinke folk. Siden den gang har jeg lært masse, både om politikk og organisasjonen Venstre. Nå sitter jeg i sentralstyret til Norges Unge Venstre og er ungdomskandidat for Hedmark Venstre.

Hva er spesielt med Venstre?
I Venstre sier vi at min frihet slutter der din starter. Det er den gode liberale politikken, vi vil sette folk først, og vi vil la alle få muligheter til å ta de valgene som passer best for dem. Noe av det som gjør den spesiell, er tilnærmingen til enkeltindividet. Ta for eksempel skole, hvor Venstre ønsker at elevene skal få den tilpasning de trenger i klasserommet. Uansett om det er ekstra hjelp til å forstå matteoppgaver, eller om det er mer utfordrende tekster i engelsk. Venstre har en klimapolitikk som tar utfordringene på alvor, og vil jobbe for at vi skal ta mest mulig vare på planeten. Det er en politikk som bygger på prinsippet om generasjonsrettferdighet, vi vil ha bærekraftige løsninger for miljøet.

Hva er dine hjertesaker?
Som lektorstudent er selvfølgelig utdanning en hjertesak for meg. Jeg ønsker meg en skole hvor jeg som lærer kan hjelpe elevene på deres premisser. Gi dem et tilpasset opplegg som passer deres behov. Ikke minst vil jeg ha tiden til å gjøre det, rapportering tar for mye tid i den norske skolen for lærere. Stagnasjon er kanskje min største frykt som lærer. Venstre ønsker å gi lærere både rett og plikt til etter- og videreutdanning. Det er viktig at læreren, som tross alt er en lederperson i klasserommet, fyller på med faglig stoff og hever kompetansen ettersom tiden går. Dette er så viktig for at Norge skal kunne ha en skole som er best mulig. Menneskerettigheter er også en viktig sak for meg. Det er få ting som gjør meg like engasjert som urettferdighet. Når vi ser tibetanere sette fyr på seg selv i protest har jeg mest til å tvinge resten av verden til å boikotte hele Kina. Eller når jeg hører historier om forskjellige land hvor barn ikke får gått på skolen og lært seg det mest elementære av skriving og lesing, vil jeg sette meg på første fly og hjelpe til med bygging av nye skoler. Undertrykte kvinner som risikerer fengsel hvis de blir voldtatt, får meg til å se helt rødt. Da er det like før jeg hiver meg rundt og leter etter nærmeste organisasjon som jobber med problematikken, slik at jeg kan vie livet mitt til å hjelpe dem. Nå er det sånn at én person kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Derfor er jeg med i Venstre og gjør min del så godt jeg kan herfra.

Hvorfor er Venstre viktig for Hedmark?
Venstre er viktig i Hedmark for at vi skal få et bra kollektivtilbud, med flere og bedre bussavganger over hele fylket. Vi vil også ha togtrikk mellom Elverum og Hamar, noe som vil lette på biltrafikken og er veldig miljøvennlig. Samferdsel som har et miljøperspektiv er veldig viktig for Venstre. Utbyggingen av Intercitytriangelet er en av våre kampsaker. Det vil ha mye å si for Hedmark, det å bruke kollektiv transport vil bli mye mer attraktivt som igjen virker positivt på miljøet. Samtidig tar vi utdanning på alvor. Her i Hedmark ønsker vi å premiere de elevene som gjør det bra på skolen. Skolene i Hedmark har dessverre fått dårlige resultater på nasjonale prøver, og et altfor stort antall elever velger å droppe ut av videregående opplæring. Hedmark Venstre ønsker å la alle lærere få etter-og videreutdanning. På den måten kan vi få en skole hvor både lærere og elever vil prestere bedre og igjen skape en bedre skole.

Kontakt:
Matilde Monsen
93 40 77 08
[email protected]

Matilde Monsen

Foto: Benedicte Røvik

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**