Bli bedre kjent med Ingjerd Thon Hagaseth

Vi presenterer Oppland Venstres andrekandidat til stortingsvalget 2013. Ingjerd Thon Hagaseth (f. 1967) kommer fra Etnedal i Valdres. Hun ivrer blant annet for vekst og utvikling i Innlandet og er opptatt av å gi gode forutsetninger til de som kan og vil!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Ingjerd Thon Hagaseth

Foto: Privat

Ingjerd Thon Hagaseth er nettverksleder i Dialog StatBedrift og jobber daglig med forenkling og en bedret dialog mellom staten og næringslivet i Oppland. I tillegg er hun tilknyttet «prakademia» på Høgskolen i Lillehammer og jobber mye i felt med ambisjonen om å knytte reiselivsstudentene og den praktiske hverdagen til bedriftene i Oppland tettere sammen. På «fritida» kurser hun norske reiselivsbedrifter i internasjonal markedsføring på oppdrag fra Innovasjon Norge.

Selv om Ingjerd har en pendlerbolig på Lillehammer, er hun for det meste i Etnedal sammen med mann og datter. Hun har i tillegg to voksne sønner som bor i Valdres. Ingjerd er utdannet realist ved Universitetet i Oslo, har tilleggsutdanning i pedagogikk, informatikk og økonomi og tar for tiden en master i offentlig forvaltning. Hun har tidligere hatt ulike lederstillinger i skoleverket, offentlig forvaltning og i flere private virksomheter i Valdres.

– Jeg er opptatt av at politikk handler om å ha med seg både hjerte og hjerne, og Venstres styrking av miljøpolitikken og det nye mottoet «folk først» passer godt på fundamentet og tradisjonen Venstres politikk bygger på, sier Ingjerd.

Politisk har Ingjerd vært varaordfører i Etnedal og hatt flere sentrale verv i kommunen og Valdresregionen. Hun har også innehatt mange og varierte styreverv og ledet flere omstillingsprosesser, blant annet etableringen av et felles destinasjonsselskap i Valdres.

Ingjerd Thon Hagaseth

Foto: privat

– Næringspolitikken handler også om å slippe folk til og gi dem muligheter til å realisere. Vi trenger de som tør og de som vil, fortsetter Ingjerd. – Det haster med økt fokus på vekst og utvikling i Innlandet gjennom bedre infrastruktur og utnyttelse av de ressursene vi har både i Fjell- og Mjøsregionen.

Som tidligere lærer og rektor har Ingjerd et brennende engasjement både for innholdet i skolehverdagen og for utdanningen av framtidas lærere. Hun hilser velkommen en ny og spenstig lærerutdanning ved Høyskolen i Lillehammer — tilpasset kravene i morgendagens skole.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**