Venstre støtter riksantikvaren på Vestbanen

I dagens utgave av Dagsavisen ønsker Olemic Thommesen fra Høyre å oppheve riksantikvarens fredningsvedtak for Vestbanen. Venstre er sterkt uenig i Høyres forslag om å oppheve fredningsvedtaket. Vi ønsker å beholde stasjonsbygningen og dens historiske verdi.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


For Venstre har utgangspunktet hele tiden vært at man ønsker å flytte Museet for samtidskunst til Vestbanene samtidig som man beholder Nasjonalgalleriet i sine nåværende historiske lokaler på Tullinløkka.

Det er rimelig frekt av Giske å fremstille det som at opposisjonen på Stortinget sprer usikkerhet rundt byggeprosjektet i all den tid opposisjonen har blitt holdt utenfor prosessen. Det er problematisk for Venstre at kulturminister Giske kun ser som nødvendig å behandle en sak som dette i et underutvalg i regjeringen fremfor å ta saken til Stortinget for en bred og åpen diskusjon rundt alternativene.

Prosjektet har en løpetid som går gjennom stortingsvalget til høsten og borgerne har mulighet til å endre maktbalansen slik at man kan få på plass en ny regjering til høsten som kan stoppe prosjektet. —Jeg er redd for at det kreative arbeidet som nå blir utført ved arkitektkontorene er bortkastet, sier Trine Skei Grande. Venstre ønsker å legge arkitektkonkurransen på is.

Les mer om saken i Dagsavisen her og her

Aksjon for bevaring av Nasjonalgalleriet 24.03.09

Foto: Eivind Nikolaysen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**