Satser på innfartsparkering

Tor Olav Steine (V) ønsker å doble antallet plasser for innfartspakering i Akershus fra dagens ca. 6000 til 12 000 innen 2011.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


 Tor Olav Steine, fylkestingsrepresentant for Akershus Venstre.

Tor Olav Steine, fylkestingsrepresentant for Akershus Venstre.
Foto: Christoffer Biong

– Det å gjøre det enklere å pendle kollektivt er god miljøpolitikk, og gode løsninger for innfartsparkering vil gjøre det lettere for mange pendlere. Det er vår erfaring at langt flere enn de som får plass i dag ønsker mulighet for innfartsparkering, sa Steine i debatten i gårsdagens fylkesting.

Fylkestinget i Akershus behandlet i går strategier for den kommende økonomiplanperioden. I denne forbindelsen vil man se på kapasiteten, utvidelsesmuligheter, betalingsordninger, eierskap samt NSB’s fremtidige planer for bruk av togstasjoner.

Akershus fylkeskommune ønsker å utvikle et godt samarbeid med kommunene for å etablere flere og bedre innfartsparkeringer i fylket. Fylkeskommunen har også bevilget ca 2 mill. kr til prøveprosjekt med innfartsparkering ved Asker stasjon.

– Administrasjonen i Akershus fylkeskommune skal ha ros for at de er godt i gang med byggeplanene, sier Steine. – I mange kommuner jobber de bevisst med disse sakene, og flere har grunn til å være stolte av det de har fått til. Nå må vi sikre at den positive utviklingen fortsetter. Folk skal merke at det blir lettere å pendle miljøvennlig.

Steines forslag skal behandles i hovedutvalg for transport og miljø.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**