Listerekord for Akershus Venstre

For første gang på over 70 år stiller Venstre lister i samtlige kommuner i Akershus. – Det er svært gledelig at alle innbyggere i Akershus nå har muligheten til å stemme på Venstre, sier fylkesleder Lars Peder Nordbakken. Tilsammen står 534 personer på Venstres lister i Akershus.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Lars Peder Nordbakken, fylkesleder.

Lars Peder Nordbakken, fylkesleder.

Lister i alle kommuner
Listene til lokalvalget i 2011 har nå blitt levert inn i samtlige kommuner i Akershus. – For første gang på over 70 år har alle innbyggere i Akershus muligheten til å stemme Venstre, så dette er en historisk rekord, sier Nordbakken, fylkesleder av Akershus Venstre. -Vi har hatt et kontiunerlig fokus på å bygge organisasjonen, og vi har hatt en meget god medlemsutvikling i de siste årene. Jeg er glad for at mange har fått øynene opp for Venstres liberale politikk, og at de ønsker å stå på våre valglister rundt om i fylket.

Kvinner på topp
– Vi har lagt vekt på å få lister som speiler bredden i befolkningen, både når det gjelder alder, kjønn og geografi. Kvinneandelen er er høyere enn den var på landsbasis i 2007. 42 % av listekandidatene våre er kvinner, og vi har 8 kvinnelige ordførerkandidater. På listen til fylkestingsvalget er det 53 % kvinner, og en gjennomsnittlig lavere alder enn vi har hatt før. – Jeg ser på det som en styrke at vi har flere unge folk på listene våre, sier Nordbakken.

I følge listegeneral Odd Einar Dørum er det første gang siden krigen Akershus Venstre har lister i samtlige kommuner i Akershus. På landsbasis stiller Venstre lister i 312 kommuner, 19 flere enn i 2007. Tilsammen står ca. 10 000 personer på Venstres lister rundt om i landet.

Fakta om Akershus Venstres lister:

– Tilsammen 534 personer står på Venstres lister i Akershus
– Gjennomsnittsalder: 49,8 (50,7 i 2007)
– Kvinneandel: 42%
– Antall kvinnelige ordførerkandidater: 8

Se også:
Oversikt over toppkandidatene
Alle Venstres lister i Akershus til lokalvalget i 2011

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**