Endelige utkast til stortingsvalgprogram lagt fram

Venstres programkomite har nå lagt fram det andre og endelige utkastet til stortingsvalgprogram. Programforslaget har tittelen: Frihet. Fremtid. Fellesskap. Et liberalt program som setter folk først.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


 Last ned det endelige utkastet her.

Last ned det endelige utkastet her.

Forord til programmet
Med dette legger programkomiteen frem sitt endelige forslag til nytt stortingsprogram for perioden 2013-2017.

Last ned 2. utkastet her (pdf).

Programkomiteen ble nedsatt av Venstres landsstyre i oktober 2010. Komiteen har lagt vekt på å lage et program som beskriver Venstres løsninger på viktige utfordringer som vi langt på vei må løse i neste stortingsperiode, og som tydelig viser hvilke saker Venstre vil sette på dagsorden i Storting og regjering. Vi har laget et arbeidsdokument for den kommende stortingsgruppen, men også et verktøy for kandidater, tillitsvalgte og valgkampaktivister på stand.

Komiteen har lagt vekt på å videreføre Venstres profilområder: Skole, miljø, småbedrifter og velferd. Programkomiteen la fram førsteutkast til stortingsvalgprogram 4. september 2012. Da hadde komiteen åpent invitert til å gi innspill før sommeren, mottatt over 1000 tettpakkede sider med innspill og hatt møter med over 70 organisasjoner.

Utkastet var på høring i partiorganisasjonen fram til 1. november. I løpet av disse to månedene ble det levert over 2400 forslag og innspill. Vi takker alle for innspillene, de har bidratt til å gjøre programforslaget vesentlig bedre. På bakgrunn av disse og komiteens førsteutkast legger vi nå fram andreutkast til stortingsvalgprogram for perioden 2013-2017.

Programkomiteen stiller seg samlet bak utkastet. Det er imidlertid dissenser på følgende saker:
karakterer fra 7. årstrinn
reservasjonsordning for fastleger
eggdonasjon
surrogati
barneloven som rettighetslov
juryordning
bokavtale
verneplikt

Vi gjør oppmerksom på at ikke alle komiteens faste medlemmer var til stede i voteringen over dissenser på siste møte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**