Borghild Tenden

Stortingsrepresentant – 54 år. Kommer opprinnelig fra Stryn, og har bodd i Bærum siden 1977 med mann og tre sønner. Borghild er foreslått til å toppe Venstres liste i Akerhus ved stortingsvalget i 2009.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Borghild Tenden

Foto: Rune Kongsro

Borghild har studert idrett, juss, pedagogikk og sosiologi. Etter mange år som lærer ble Borghild ansatt i Venstres stortingsgruppe og deretter engasjert til å ivareta Stortingets informasjonsvirksomhet. Ved valget 2005 ble Borghild valgt inn på Stortinget fra Akershus.

Fra idrett til friluftsliv og politikk
Etter aktive ungdomsår trappet Borghild ned idretten til fordel for brevandring og turer i norske fjell. Respekten for natur og miljø er en del av Borghild. Hun vil at forskning, utvikling og markedsføring av miljøteknologi skal bli mer enn fagre ord.

Viljen til å oppnå resultater har Borghild tatt med seg til politikken. På Fylkestinget markerte hun seg som forkjemper for kollektivtrafikk og trafikksikkerhet. Som stortingsrepresentant vil Borghild jobbe for å synliggjøre Akershus sine spesielle utfordringer.

Gründere
Borghilds far drev transportfirma i Stryn. Denne erfaringen gjør at hun er engasjert i å forbedre situasjonen for selvstendige næringsdrivende. Særlig vil hun inspirere kvinner som ønsker å starte for seg selv til å våge å sette ideer og visjoner ut i livet. Borghild er fadder for kvinnelige næringsdrivende. Hun trives sammen med personer med pågangsmot og vilje til kreativitet og nyskapning

Borghild er ydmyk for sin rolle som politiker, og understreker at oppdraget som folkevalgt er en ombudsrolle.

Les mer om Borghild her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**