– Lunner må halvere klimagassutslippene

Unge Venstre: Tall som Statistisk sentralbyrå (SSB) har offentliggjort i dag viser at klimagassutslippene i Lunner har økt med hele 22,5% siden 1990. Unge Venstre krever nå at Lunner halverer sine klimagassutslipp innen 2020.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Tallene fra SSB viser at økningen av klimagassutslipp i Lunner i stor grad kommer fra økning i privatbilismen. Utslippene fra samferdselssektoren har økt dramatisk. Blant annet har utslippene fra lette kjøretøy som bruker diesel mer enn tredoblet seg fra 1991 til 2005, sier Oppland Unge Venstre i en pressemelding. Christoffer Biong, leder i Oppland Unge Venstre, etterlyser flere lokale tiltak for å redusere utslippene. – Vi må begynne å ta konsekvensene av at vi står overfor store miljøutfordringer.

Les hele saken i Avisa Hadeland på nett

Se Statistisk Sentralbyrås nettsider for flere tall om klimagasser

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**