Nettportal om 17. mai

I dette innlegget foreslår Ronny Fagereng å opprette en egen nettportal om 17. mai i forbindelse med 200-årsjubileumet for Henrik Wergeland. Fagereng er Venstres representant i 17. maikomiteen i Oslo.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Ronny Fagereng

Foto: Reidar Lerdal

Digitalt 17. mai under Wergelands-jubileet 2008

I 2008 skal Oslo markere 200-års jubileum for Henrik Wergeland. Mye kan sies om hans liv og levnet, men en ting er sikkert: Han forble trofast mot ideen om at frihet, tro og nestekjærlighet kan adle menneskehjertet. Wergelands kamp mot fordommer, og særlig for jødenes rettigheter, gjør det naturlig å inkludere representanter for disse og andre minoriteter i planleggingen av jubileumsåret. Det var også Henrik Wergeland som, med sine taler og dikt, gjorde 17. mai til en virkelig nasjonaldag blant store deler av befolkningen. I folkeopplyserens ånd og som en del av jubileet bør derfor Oslo skape en ambisiøs og innholdsrik nettportal som forteller alt om 17. mai til såvel internasjonale gjester som gamle og nye nordmenn.

Ronny Fagereng
17. mai-komiteen i Oslo
Venstre bystyregruppe

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**