Erik Ringnes ber om å ta ut EU-saken

under debatten om det nye prinsipp programmet ved landsmøtet i Bergen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Erik Ringnes

Foto: A.Hovstø

– Prinsipp programmet er et veldig bra dokument som har skapt stor begeistring i Hedmark. Prinsipp programmet nærmest oser av deilig sosialliberal ideologi og vil gi oss politiske kjempekrefter framover, sier Erik Ringnes under landsmøtet og fortsetter:
– Med et par unntak – EU-saken ble uklokt håndtert. EU-saken må ikke være en del av prinsipp programmet og bryter med utvalgets eget krav om å gå inn i enkeltsaker, men bare trekke opp hovedprinsipper.
– En god EU-debatt ble avsluttet under landsmøtet i Molde for 2 år siden og viste at vi idag klarer også de vanskelige debattene, men det er INGEN GRUNN til å ta en ny EU-debatt nå.
– Jeg savner at Venstre definerer noen nasjonale unntak i global utvikling; nasjonal infrastruktur bør unntas for global konkurranse f.eks. energi, vann- og strømforsyning, samt basale matvarer, jf. Palmedoktrinen.
– Dette vil tydeliggjøre Venstres avgrensning mot de liberalistiske partiene på høyresida, nemlig H og FrP.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**