Akershus Venstres miljøpris til TH!NK

Akershus Venstre deler ut den årlige miljøprisen til bedrifter eller personer som har gjort noe ekstraordinært for miljøet. I år stakk el-bil produsenten Think i Aurskog-Høland av med seieren.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


– Vi mener at Think er en av de viktigste innovatørene når det gjelder miljøvennlig teknologiutvikling i Akershus, uttaler Wilhelm Berge dy. — De er en av verdens beste og mest miljøvennlige produsenter av el-biler, og en velfortjent vinner av Akershus Venstres miljøpris.

Think lanserer en ny el-bil modell neste år, “Think City”, som skal produseres i Aurskog-Høland. Den nye modellen har lengre rekkevidde og bedre batterikapasitet enn forgjengerne, og den har en gjennomført grønn profil.

— Den nye “Think City” er gjennomført miljøvennlig, og benytter nesten bare miljøvennlige materialer i produksjonen, og bilen kan kjøres på strøm fra fornybar energi og dermed bidra til mindre utslipp. Dessuten kan den være med på å løse mange av støy og plassproblemene vanlige biler gir.

– Venstre har hele tiden vært pådrivere for lavutslippsbiler, og vi har allerede gjort mye for å gjøre el-bil mer attraktivt. Vi har blant annet redusert avgiftene, gjort det mulig for el-bilene å kjøre i kollektivfeltet samt slippe å betale bompenger, og sørget for at el-bilene får gratis parkering, uttaler Borghild Tenden, Stortingsrepresentant for Venstre.

– Vi kommer til å fortsette å stå på for at vi skal få mer miljøvennlige biler og at firmaer som produserer gode og miljøriktige produkter skal få gode vilkår. Vi ønsker også å gjøre det lettere og billigere for vanlige folk å velge miljøvennlige løsninger, avslutter Tenden.

Venstre vil:
fjerne fordelsbeskatningen for el-bil som firmabil
fjerne MVA på batteriskift for el-biler
fjerne MVA for leasing av el-biler.

Se innslaget på TV Romerike på nett

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**